31 Temmuz 2013 Çarşamba

Ünal Aysal: Arda dönerse sadece Galatasaray'a döner

Ünal Aysal: Arda dönerse sadece Galatasaray'a döner


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Atletico Madrid'te forma giyen eski oyuncuları Arda Turan'ın Türkiye'de sadece Galatasaray'a döneceğini söyledi.




Bugün Hintli dünya teknoloji devi HCL ME Tablet ile imzalan sponsorluk anlaşmasında Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, açıklamalarda bulundu. Başkan Aysal, "Bizim hedeflerimiz arasında seçimde adayı olduğum vakitte belirttiğim gibi dört ana hedefimiz var. Bunlar sportif başarı, mali başarı, kurumsallık ve marka değeri idi. Kulüplerin gerçek değerini yaratan marka değeridir. Bazı kulüplerin değerinin kimisinin yüksek kimisinin az ise bu marka değerinin iyi yaratılıp değerlendirilmediğindendir. Biz Galatasaray olarak Asya ve Avrupa'da Türkiye bayrağını taşımak istiyoruz." dedi.



"ARDA DÖNERSE SADECE GALATASARAY'A DÖNECEK"

Ünal Aysal, Arda Turan'ın Türkiye'de çok sevilen bir futbolcu olduğuna da değinerek, "Arda'nın dönüşü olacaksa da Galatasaray'a olacaktır. Bu sene Arda Galatasaray'a gelir mi konusunda, Atletico Madrid Takımı'nın Arda'ya çok ihtiyacı olduğunu başkanı görüşmemizde söyledi, bu konuyu kurcalamamamız gerektiğini söyledi. Ama Arda sorusu sorulduğuna göre kurcalamamız gerek. Transfer konusunda da daha 34 günümüz var." diye konuştu.



Galatasaray'ın kurumsallaşması hakkında da önemli açıklamalar yapan sarı-kırmızılı Kulüp Başkanı Aysal, "Galatasaray'ın bugün olmazsa olmazıdır kurumsallaşma. Ciddi çalışmalarımız bu sahada yapılmaktadır. Bugün bizimle işbirliği yapan herkes bunun ne şekilde ilerlediğini görmektedir. İstediğimiz şey Galatasaray'da her şeyin tıkır tıkır işleyen düzende çalışmasıdır. Galatasaray çok daha komplike ve derinliği olan bir yapı. Yavaş yavaş bütün her şey toparlanıyor ve geçmişte ihmal edilen her şey artık kontrol altına alınıyor." şeklinde konuştu.



Son dönemlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile ilgili anlaşmazlıklar hakkında gelen bir soruya Ünal Aysal, "Bu değişiklikleri zamanında yapmayanlar değişir dedim. Ama ben değiştiririm demedim. Böyle bir gücüm yok. Galatasaray'ın hakkı olduğunu düşündüğüm konularda başka şekilde konuyu intikal ederiz ve bu bizim en doğal hakkımız. Türk oyuncular Avrupa'da Avrupalı statüsünde oynuyorsa, Avrupalıda burada öyle oynamalı. Avrupa'ya girmek için dünya kadar bütçe harcıyor ve mesaj veriyorsunuz ama kendinize geldiğinde gerekli yapılandırmaları yapmıyorsunuz. Ben spor dünyasında Galatasaray olarak beklentimi dile getirdim." ifadelerini kullandı.



GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK BEYANLAR

Galatasaray Kulübü bünyesinde bulunan Lütfi Arıboğan ve Ebru Köksal hakkında Fenerbahçe Kulübü'nün eleştirilerine de cevap veren Başkan Aysal, "Bu arkadaşlarımız federasyonda profesyonel olarak kurumsal bir yöntemle çalışırlardı. Ben Galatasaray başkanı olarak baktığım zaman o dönemde Fenerbahçe'ye hiçbir zarar getirme niyetinde olmadıkları için bugün Galatasaray'da yönetici olarak görevlerini sürdürüyorlar. Bugün bu arkadaşlar öyle bir durumda olsa yanımda oturuyor olmazdı. Bu arkadaşlara yönelik söylemler sadece gündemi değiştirmeye yöneliktir." diye konuştu.



Fenerbahçe'nin, 'Beşiktaş benim saham da oynayacak' şeklinde bir açıklama yapmadığını belirten Ünal Aysal, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın suçlamalarıyla ilgili bir soruya da şöyle cevap verdi:



"Yazılı bir belgede gelmedi bu konuda. Sadece duyumlarla hareket ediliyor. Bizim sahamızı Beşiktaş ile paylaşmamamızın sebebi Beşiktaş ile alakalı değil. Sadece şekiller var. Bizim tüzüğümüzün 92. maddesi stadımızın kullanılması için kira anlaşması yapmamız adına yetkimiz yok. Fikret Başkan'a bunu genel kurula götürmek istediğimi sundum, o da bunun genel kurula gitmesine gerek olmadığını söyledi." diyerek sözlerini tamamladı.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/unal-aysal-arda-donerse-sadece-galatasaray-a-doner.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder