24 Temmuz 2013 Çarşamba

Gurbetçilerin HGS çilesi

Gurbetçilerin HGS çilesi


Yaz döneminin başlamasıyla Avrupalı Türkler memleketlerine doğru yola çıkıyor. Binlerce kilometrelik yolu kat ettikten sonra başta Kapıkule Sınır Kapısı olmak üzere Trakya'daki kara gümrük kapılarından yurda giriş yapıyor.




Gurbetçi vatandaşlar daha önce TEM otoyolunu nakit ödeme yaparak geçiyordu. Ancak nakit uygulama geçtiğimiz yıllarda ortadan kaldırıldı. Gişelerin tamamında OGS ve KGS'ye geçildi. Anavatanlarına ulaşan gurbetçiler ücretli otoyolu kullanmak için KGS almak zorunda kaldı. Kilometrelerce yol gelen gurbetçiler KGS için otoyol girişinde uzun araç kuyruğu oluşturuyordu. Ancak KGS'nin ömrü de uzun sürmedi. Geçtiğimiz yıl tüm otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) geçildi. Bu nedenle gurbetçilerin önceki yıl aldığı kartlar ellerinde kaldı. Yollarına devam etmek isteyen gurbetçiler HGS almak zorunda.



Yetkililer gurbetçi vatandaşların mağdur olmaması için gümrük sahasının içinde ve dışında çok sayıda HGS satış noktası oluşturdu. Aşırı gurbetçi girişinin yaşandığı zamanlarda satış noktaları önünde insanlar sıraya girerek kartlarını alıyor. Ancak satış noktalarından haberi olmayan bazı gurbetçiler ise TEM otoyolu Edirne gişeleri önünde kuyruğa giriyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/gurbetcilerin-hgs-cilesi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder