22 Temmuz 2013 Pazartesi

Châteauneuf-sur-Loire'da muhteşem buluşma

Châteauneuf-sur-Loire'da muhteşem buluşma


Châteauneuf-sur-Loire Türk Derneği’nin geleneksel iftar yemeği yoğun bir katılıma sahne oldu. Basın temsilcileri, komşu şehirlerde faaliyet gösteren Türk derneklerinin temsilcileri, Paris ve Orleans ile çevre kentlerden gelen misafirler ve Châteauneuf-sur-Loire sakinlerinin katılımıyla zengin bir iftar düzenlendi. Yemeğin ardından düzenlenen törenle Kutlu Doğum Haftası yarışmalarında 45 bölgesinden derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.




Programda konuşma yapan ev sahibi derneğin başkanı Abdullah Ersoy, birlik ve beraberliğin gurbette daha da önem kazandığını belirterek, “Dernek olarak bütün faaliyetlerimizin ortak amacı birlik beraberliğimizi pekiştirmek, gençlerimizin dini ve ahlaki değerini korumak ve geliştirmek ve herkesle uyum içinde hayatı paylaşmaktır” dedi.



Ramazan ayında sahur ve iftar vakitlerinde edilen duaların kabul edildiğini ifade eden Châteauneuf-sur-Loire din görevlisi Mehmet Arslan, “Bütün insanlığın duaya ihtiyacı var. Gelin bu bereketli zamanda hastalarımıza, ölmüşlerimize, çocuklarımıza, izin için yolda bulunan kardeşlerimize ve dünyanın farklı coğrafyalarında ezilen ve horlanan kardeşlerimize dua edelim.” dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/chateaneuf-sur-loire-da-muhtesem-bulusma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder