30 Temmuz 2013 Salı

Koruyucu aileye verilen Türklerin çocuklarının envanteri çıkarılıyor

Koruyucu aileye verilen Türklerin çocuklarının envanteri çıkarılıyor


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa ülkelerinde gençlik kurumları tarafından alıkonulan Türk ailelerin çocuklarının envanterinin çıkarıldığını söyledi. Olaylarda ailelere hukuki destek sağlandığını belirten Bozdağ, “Aile ile ilgili ülkenin gençlik daireleri arasında yaşanan sorunun giderilmesi için gerekli adımlar atılmaktadır.” dedi.




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ‘yurtdışında yaşayan Türk çocuklarının hangi ülkelerde, kaçının ve hangi nedenlerle ailesinden alınarak koruyucu aileye verildiği, verilen ailelerin kimliğine ilişkin bilgilerin ne olduğu hususunda’ devletin ilgili kurumlarının envanter çalışması yürüttüğünü açıkladı. Bu şekilde kaç çocuğun koruyucu aileye verildiğinin envanter çalışması tamamlandığında ortaya çıkacağını kaydeden Bozdağ, “Ancak ilgili kurum ve kuruluşlara gelen başvurular göz önünde bulundurulduğunda başta Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya olmak üzere diğer AB ülkeleri ve vatandaşlarımızın yaşadığı her yerde sayısı ve yoğunluğu değişmekle birlikte bu tür olaylarla karşılaşılmaktadır.” dedi.



Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün, Hollanda’da ailesinden alınarak kadın kadına yaşayan bir aileye verilen Yunus Azeroğlu ile ilgili yazılı sorusunu cevaplandırdı. Yurtdışında yaşayan Türk ailelerinin farklı gerekçelerle ellerinden alınan çocuklara yönelik çalışmaların ilgili kurumlar tarafından yürütüldüğünü belirtti. Sorunun mağduru olan ailelerin Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’na yaptıkları başvurunun ardından ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti. Gerek duyulan vakalarda hukuki ve maddi destek sağlandığını, olayların raporlanarak kayıt altına alındığını ifade eden Bozdağ, “Aynı şekilde büyükelçiliklerimiz ve başkonsolosluklarımız kamuoyuna yansıyan vakalarda ve gelen başvurular doğrultusunda olaylara müdahale etmekte, aile ile ilgili ülkenin gençlik daireleri arasında yaşanan sorunun giderilmesi için gerekli adımları atmaktadır.” dedi.



BAŞBAKAN KONUYU TAKİP EDİYOR

Bekir Bozdağ, konuyu özel olarak takip ettiğini anlattı. Gerek Yunus Emre Azeroğlu gerekse diğer Türk çocukları hakkında farkındalık oluşturmak, konuyu kamuoyunun gündeminde tutmak amacıyla gelişmeler hakkında sürekli bilgi aldığını, gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatlerinde sorunu gündem maddeleri arasında tuttuğunu ve ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiğini belirtti. Bozdağ, “Yabancı ailelere verilen çocuklara ilişkin sorun Sayın Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da takip edilmekte, ilgili ülkelere gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatlerinde yaşanan bu sorun gündem maddeleri arasında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/koruyucu-aileye-verilen-turklerin-cocuklarinin-envanteri-cikariliyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder