18 Temmuz 2013 Perşembe

Fransa İçişleri Bakanı'ndan İslamofobi itirafı

Fransa İçişleri Bakanı'ndan İslamofobi itirafı


Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris Büyük Camii'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Ramazan'ın tüm Müslümanlar için barış ve kardeşlik getirmesini dileyen Valls, Fransa'da Müslümanlara yönelik şiddet olaylarında yaşanan artışa da dikkat çekti.




Saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizen Valls, ibadet yerlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı devletin kararlı tutumuna vurgu yaptı. Manuel Valls, hiçbir dinin kurallarını devlete dayatamayacağını da söyledi ve İslam'ın demokrasiyle uyumlu bir din olduğunun altını çizdi.



Fransa İslamofobi'yle Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri de son dönemde Müslümanlara yönelik saldırıların hızla arttığını söyledi. Zekri, son 5 gün içerisinde 15 başörtülü kadının saldırıya uğradığını aktardı. 2012 yılında Müslümanlara yönelik saldırılarda bir önceki yıla göre yüzde 57 artış yaşandığını kaydetti.



Bu arada Fransa Müslüman Konseyi'nin(CFCM) başkanlığına seçilen Dalil Boubakeur'i kabul eden Cumhurbaşkanı François Hollande, hükümetin tüm nefret saldırılarına, özellikle de Müslüman vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı mücadelede kararlı olduğunu söyledi. Hollande, laik devlette her vatandaşın barışçıl inançlarını yaşayabilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hollande ayrıca, 1. Dünya Savaşı'nda Fransa için mücadele ederken hayatını kaybeden Müslümanlar anısına düzenlenecek serginin de açılışını gerçekleştireceği sözünü verdi.

(CİHAN)



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/fransa-icisleri-bakanindan-islamofobi-itirafi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder