23 Temmuz 2013 Salı

Thiers’de iftarla verilen birlik mesajı

Thiers’de iftarla verilen birlik mesajı


Thiers şehrinde faaliyet gösteren Thiers Türk Birliği Derneği dernek binasının yanına kurulan iftar çadırında Türkiye’deki ramazanlarını aratmıyor. Verilen toplu iftarlar birlik ve beraberliği kuvvetlendiriyor.




Thiers Türk Birliği Derneği binası her Ramazan olduğu gibi bu sene de iftar vermek isteyen dernek üyelerine kapılarını açtı. Kurulan iftar çadırında evlerde hyazırlanan iftarlıklarla yüüz aşkın kişi aynı anda iftar yaptı. Böylelikle evi küçük olan vatandaşlar dernek sayesinde birçok kişiye iftar verebilme imkanına kavuştu.



Geçtiğimiz hafta sonu bu seneki ramazan ayının ilk toplu iftarını birlikte yapan vatandaşlar dernek yöneticilerine sağladıkları bu imkan dolayısıyla teşekkür ettiler. Yakın şehirlerden iftara iştirak eden vatandaşlar bu ortamın kendilerine Türkiye'yi aratmadığını birlik ve beraberliğin manen kendilerine zenginlik kattığını ifade etti.



“Kadrolu imam istiyoruz”

Verilen toplu iftardan ve vatandaşların katılımından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Dernek Başkanı Selahattin Avcı iftar vermek isteyen vatandaşlara kapılarının açık olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz aylarda görev yeri değiştirilen din görevlisi Bekir Hoca’nın yerine kadrolu bir hocanın gelmemesinin vatandaşlarda memnuniyetsizliğe yol açtığını ifade eden Avcı “Devletimiz her ne kadar bizi düşünüp Ramazan ayında hocasız bırakmadı ama biz kadrolu imam istiyoruz. Çocuklarımız okumak, büyüklerimiz ise sohbet istiyor.” ifadelerini kullandı. Selahattin Avcı son olarak yakın şehirlerdeki dernekler arasında sadece kendilerinin camii statüsünde olduklarını belirtti ve “Fatih Camii imamını bekliyor.” dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/thiers-de-iftarla-verilen-birlik-mesaji.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder