29 Temmuz 2013 Pazartesi

Üç günde 460 hektar orman kül oldu

Üç günde 460 hektar orman kül oldu


Muğla ve Aydın'da geçen cuma günü başlayan orman yangınlarında, 460 hektarlık alanın kül olduğu bildirildi. 18 noktada ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangınlarda can ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edildi.




Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Aydın'ın Nazilli, Söke ve Germencik ilçelerinde çıkan yangınlarda 230 hektar orman ve 100 hektar tarım arazisinin zarar gördüğünü kaydetti. Milas'ın Ören beldesinde ağaç kesimi sırasında kesilen ağacın elektrik telini koparması sonucu cumartesi günü başlayan orman yangında 100 hektarlık alanın kül olduğunu belirten Yıldırım, "İhmal ve dikkatsizlik sonucu çıkan yangın, şiddetli rüzgârın etkisiyle ve arazinin da sarp olması nedeniyle yayıldı ve pazar günü öğle saatlerinde ekiplerimiz tarafından söndürüldü. Aynı gün içerisinde Bodrum, Fethiye, Datça, Kavaklıdere ve Muğla'da çıkan yangınlarda ise 30 hektarlık ormanlık alan zarar gördü." dedi.



'YANGINLAR İHMAL VE DİKKATSİZLİKTEN ÇIKTI'

Muğla ve Aydın'da çıkan orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Maalesef çıkan yangınlarımız da ihmal ve dikkatsizlikten kaynaklandı. Bölgemizde hava sıcaklığı yüksek, nisbi rutubet yüzde 30'un altında ve 15 gün boyunca etkili rüzgâr olacak. Tüm vatandaşlarımızın, orman yangınlarına karşı fahri orman müfettişi gibi davranmasını arzu ediyoruz. Yangına sebebiyet verecek fiillere karşı diğer vatandaşlarımızı uyarmalılar. Yangın çıktığı an bize haber verirlerse anında müdahale etme şansımız yüksek olur. Ne kadar teknolojik altyapıya sahip olsak da ancak dumanı gördüğümüzde müdahale edebiliyoruz. Yangını başlangıç aşamasında yakalamak en büyük etkenimiz." ifadelerini kullandı.



26 SAAT HAVADA KALDI

Ali Yıldırım, üç gün boyunca bölge müdürlüğü sorumluluk alanlarında meydana gelen yangınlarda havadan ve karadan ekiplerin canla başla müdahale ettiğini dile getirerek, "Ekiplerimiz, orman yangınlarıyla mücadelede gece gündüz demeden çalıştılar. Pilotlarımızla havadan yaptığımız müdahalelerde, 48 saatin 26 saatini helikopterle Aydın ve Muğla semalarında geçirdik." şeklinde konuştu.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/uc-gunde-460-hektar-orman-kul-oldu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder