26 Temmuz 2013 Cuma

Fransa'da darbe karşıtı Mısırlılar meydana indi

Fransa'da darbe karşıtı Mısırlılar meydana indi


Fransa'nın başkenti Paris'te, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterisi düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce gösterici, askeri darbenin gerçekleştiği 3 Temmuz'dan beri tutuklu bulunan Mursi'nin serbest bırakılmasını istedi.




Askeri darbeye karşı gerçekleştirilen gösteriye Cezayir ve Tunuslular da destek verdi. ''Katil, diktatör Sisi'' sloganlarının atıldığı darbe karşıtı eyleme Mısırlılara destek vermek için geldiğini söyleyen Cezayir vatandaşı Amina Abaidia, ''Gönlümüz Muhammed Mursi ile birlikte. Problemlerin asıl kaynağı diktatör Sisi'dir. Tüm Cezayirliler olarak Sisi'ye karşıyız.'' ifadelerini kullandı.



BATI MEDYASI GERÇEĞİ GÖSTERMİYOR

Darbenin gerçekleştiği tarihten itibaren Fransa genelinde eylemlerini sürdürdüklerini belirten Ahmet Nasser de darbenin Mısırlılar tarafından asla kabul edilmeyeceğini kaydetti. Gösterilerle Avrupalılara gerçeği göstermek istediklerini söyleyen Nasser, ''Batı medyası 25 gündür Mısır'da yaşananlarla ilgili gerçekleri göstermiyor.''dedi. Ahmet Nasser, eylemlerini Mısır'ın demokratik seçimle işbaşına gelmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevine geri dönene kadar süreceklerini aktardı.



Lise öğrencisi olduğunu kaydeden Amira Benali de askeri darbeyi yapanların yönetimden uzaklaşması için eyleme katıldığını söyledi. Benali, ''Darbecilerin yönetimde kalmasına izin verirsek ne demokrasimiz kalacak ne de özgürlüğümüz olacak.'' diye konuştu.



Paris'in Cumhuriyet meydanında toplanan 200 kadar gösterici daha sonra Bastille meydanına doğru yürüdü. Muhammed Mursi taraftarları, askeri darbenin gerçekleştiği tarihten beri Trocadero meydanında sürdürdükleri eylemlere de devam etme kararı aldı.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/fransa-da-darbe-karsiti-misirlilar-meydana-geldi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder