23 Temmuz 2013 Salı

Sigara Yasağı Genişliyor

Sigara Yasağı Genişliyor


Sigaraya gelen ardarda zamların ardından Sağlık Bakanı Marisol Touraine'in gündeminde sigara içilebilecek alanları daraltmak var. Touraine; parklarda, plajlarda ve okul önlerinde sigara içilmesinin yasaklanması için bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.




Sağlık Bakanı Marisol Touraine, park ve plajlarda sigara içilmesini yasaklamak için yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Pazar günleri yayınlanan Journal du Dimanche gazetesine verdiği demeçte, sigaranın kamu sağlığını tehdit eden en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çeken Touraine, “Fransa'da her yıl 73.000 insan sigaradan ölüyor. Bunların 5.800’ü sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalan pasif içiciler.” dedi. Okul önlerinde, parklarda ve plajlarda sigara içmenin yasaklanması gerektiğini belirten bakan benzer kısıtlamaların 2010 yılından beri New York'ta da uygulandığını vurguladı.


Sigara kısıtlamalarının amacının sadece sigara sonucu artan ölümleri ve hastalıkları engellemek olmadığının altını çizen Touraine, yeni nesillerin bu kötü alışkanlığı kazanmasının önüne geçmeyi hedeflediklerini kaydetti ve ailelerin çocukları parkta oyun oynarken sigara içmelerinin onlara kötü örnek olduklarını sözlerine ekledi. Dumansız hava sahası için mücadele veren Sağlık Bakanı Marisol Touraine, yasağa uymayanlara idari para cezaları verilmesini sağlayacak bir düzenleme yapmak istediklerini belirtti.


Geçtiğimiz yıllarda La Ciotat, Nice, Ouistreham ve Cannes'daki plajların bir kısmında sigara içilmesi yasaklanmıştı.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/sigara-yasagi-genisliyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder