2 Temmuz 2014 Çarşamba

Aslan’dan Moyes sürprizi

Aslan’dan Moyes sürprizi


İtalyan teknik adam Roberto Mancini'den boşalan koltuğu bir türlü dolduramayan Galatasaray'ın gündemine sürpriz isimler girdi. En son aday Manchester United'ın eski antrenörü David Moyes oldu. İstanbul'a gelerek Galatasaraylı yetkililer ile kısa bir görüşme yapan Moyes daha sonra Londra'ya uçtu.




İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile yollarını ayırmasının ardından arayışlarına hız veren Galatasaray’da son aday David Moyes oldu. Mancini’den sonra takımın başına kimi getireceği merak konusu olan Başkan Ünal Aysal, adaylarda ince eleyip sık dokuyor. Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ve Alman antrenör Thomas Tuchel’li düşünen ancak iki teknik adamdan da olumsuz cevap alan Aysal, girişimlerini sıklaştırdı.


‘Alman veya Hollanda ekolü teknik direktörle çalışmak istiyorum.’ şeklinde açıklama yapan deneyimli başkan, daha sonra listesine Ottmar Hitzfeld, Joachim Löw ve Jürgen Klinsmann’ı ekledi. Ancak üç çalıştırıcının hâlâ Dünya Kupası’nda takımlarıyla birlikte Brezilya’da devam etmesi ve gönderilen teklife net cevap vermemesi Aysal’ı başka seçeneklere yöneltti. Önceki gün kendi otelinde Hikmet Karaman’la bir araya gelen Aysal, dün de Manchester United’la kötü sezon geçiren İskoç hoca David Moyes’i İstanbul’da ağırladı.


Katar’dan İstanbul’a gelen deneyimli çalıştırıcı, Londra’ya gitmeden önce Türkiye’ye uğradı. İstanbul’da Aysal’ın oteline misafir olan Moyes, burada Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün’le görüştü. Bir saatlik sohbetin ardından Ergün, açıklama yapmadan otelden ayrıldı.


Başkan Aysal, henüz bir anlaşma olmadığını belirtti. Aysal, “Fikir alışverişinde bulunduk. G.Saray’a gelebileceğini öğrendik. Ancak bizim önceliğimiz değil. Biz hâlâ Alman ekolü üzerinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Hitzfeld, Löw ve Klinsmann ile temasımız sürüyor. Dünya Kupası’nın gidişatına göre gelecek cevaplar sonrasında teknik direktör arayışımız neticelenecek. Acele etmiyoruz. En az 15 gün daha süremiz var.” diye konuştu.


İngiliz basını ise Sarı-Kırmızılıların ManU’dan ayrılan İskoç teknik adama her an imza attırabileceğini duyurdu. 7 kulübün teklifini de geri çeviren Moyes’in, kendisini yeniden kanıtlayabileceği uluslararası vizyona sahip bir kulüpte çalışmak istediği belirtildi. Galatasaray’ın 51 yaşındaki hocaya, 4 milyon pound (5 milyon Euro) teklifte bulunduğu iddia edildi.



http://ift.tt/1z7isrZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder