18 Temmuz 2014 Cuma

AKP’den Zaman muhabirine iftar akreditasyonu

AKP’den Zaman muhabirine iftar akreditasyonu


Zaman Gazetesi Strasbourg muhabiri Mehmet Dinç, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) AKP’nin düzenlediği iftar programından zorla dışarı çıkarıldı.




Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) ve AKP’nin Strasbourg’daki AP binasındaki ortak iftarındaki skandal karar için Dinç’in davetiyesinin olmaması gerekçe gösterildi.


AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temaslarını takip eden Dinç, AP’de akredite bir gazeteci olduğunu ve ilk defa böyle bir muameleyle karşılaştığını belirtti. AECR ise Zaman’a yaptığı açıklamada, Dinç’in kendi davetli listelerinde yer almadığını, yemeğin davetiyeli olduğunu ancak Dinç’e yapılan muameleden haberdar olmadıklarını belirtti. Davetiyesiz gazetecilerin de iftara katıldıkları öğrenildi.


Dinç, “İftar programının düzenlendiği Avrupa Parlamentosu’nun restoranına geldim. Kapıda görevli bir bayan karşıladı ve sorunsuz içeri girdim. 3-4 dakika sonra Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) yetkilisi, görevli bayanla görüştükten sonra davetli olmadığım için dışarı çıkmam gerektiğini söyledi. Kendisine Avrupa Parlamentosu’na akreditasyon kartımı gösterdim. İftara sadece davetiye alanların katılabildiğini söyledi. Ancak Çavuşoğlu’nu takip eden ve davetiyesi olmayan diğer Türk meslektaşlarım içeri girdi. Zaten girişte kimseye davetiye sorulmadı. Dışarı çıkarılan tek gazeteciyim.” dedi.


Fotoğrafları da sildirdiler


Ancak AKP’li organizatörlerin ayrımcı muamelesi bununla sınırlı kalmadı. Zaman muhabiri dışarı çıkarıldıktan sonra 2-3 kişi Dinç’in iftar programında çektiği fotoğrafları silmesini istedi. UETD yetkilileri Dinç’e, “Birbirimizi tanıyoruz. Sorun çıkmasın.” ifadelerini kullandı.


Ayrımcılık Avrupa’ya taşındı


İftara Çavuşoğlu’nun yanı sıra adı rüşvetle anılan selefi Egemen Bağış, partinin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve çok sayıda AKP milletvekili katıldı.


Daha önce de Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in İngiltere’de katıldığı bir konferansta salondan çıkarılmıştı.


Merkezi Paris’te bulunan uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) dün yaptıkları açıklamada Zaman Gazetesi’ne yönelik baskıların arttığını belirtmişti. RSF Avrupa Masası Direktörü Johann Bihr, birkaç aydır Hizmet Hareketi’ne yakın medyada çalışan gazetecilerin zulme maruz kaldığını söyledi.



http://ift.tt/1jXukZv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder