9 Temmuz 2014 Çarşamba

Murat Tüysüz’e Fransa’da Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü

Murat Tüysüz’e Fransa’da Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü


Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin’in 13’üncüsünü düzenlediği ‘Yılın Starları’ ödülleri sahiplerini buldu. Sebil Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tüysüz’e Fransa’da Yılın Başarılı İş İnsanı ödülü verildi.




İstanbul Wow Hotel’de düzenlenen Ekovitrin 13. Yılın Starları Ödül Törenine siyaset, sanat, yerel yönetimler, bürokrasi, sivil toplum kuruluşu ve iş dünyasının seçkin temsilcileri katıldı. Ekovitrin okurlarının 184.232 oyun kullanıldığı ankette Fransa’da Yılın Başarılı İş İnsanı seçilen Murat Tüysüz’ün ödülünü Avrupa Diplomatlar Birliği Başkanı Günther Meinel verdi.


1970’li yılların sonunda Fransa’ya babasıyla birlikte 3 yaşında giden Murat Tüysüz Belfort'ta yaşıyor. 2 kardeşiyle birlikte ticaret hayatında faaliyet gösteren Tüysüz, market işletmeciliği olarak başladığı iş hayatında aradan geçen zaman içinde Fransa'da helal gıda konusunda müslümanların büyük sıkıntı çektiğini fark ederek bu alanda yatırım yapmaya karar verdi. Fransa'nın en büyük Türk beyaz et dağıtıcısı Murat Tüysüz’ün kurduğu Sebil Gıda firması tavuk mamulleri, sucuk salam çeşitleri ve dondurulmuş gıdalar olmak üzere 3 alanda faaliyet gösteriyor. Sebil, sadece Fransa'da değil, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Belçika gibi çok sayıda Avrupa ülkesinde iç pazara ürün veriyor. Geçen yıl Belfort’ta yeni bir yatırım yapan ve bilgenin en modern entegre tesisini kuran Sebil Gıda, ürün yelpazesini genişleterek dondurulmuş gıda da da ciddi bir yatırıma imza atarken, kurduğu dağıtım ağı ile Fransa, Almanya, Belçika ve İsviçre’nin bazı bölgelerine günlük ürün dağıtımını gerçekleştiriyor.










http://ift.tt/1xRyDrP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder