15 Temmuz 2014 Salı

Prandelli yolcu listesini kabartıyor

Prandelli yolcu listesini kabartıyor


Galatasaray’da, Teknik Direktör Cesare Prandelli fırtınalar estirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde başta kaptan Sabri Sarıoğlu olmak üzere toplam 10 futbolcuyu kadrodan çıkaran İtalyan hocanın operasyonlarının arkası kesilmiyor.




Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda İtalya’yı gruplardan çıkarmayı başaramayan ve istifasının ardından Galatasaray’ın başına gelen Cesare Prandelli’nin aldığı kararlar tartışılmaya başlandı.


Sabri, Eboue, Dany, Ontivero, Gökhan Zan, Yiğit Gökoğlan, Engin Baytar, Sercan Yıldırım, Kaan ve Endogan Adili’den oluşan listeye 6 ismin daha eklenmesi bekleniyor. Neredeyse yedekleriyle birlikte bir takımı Florya’dan yollamak isteyen Prandelli’ye kulüp başkanı Ünal Aysal’ın bu konuda sınırsız yetki verdiği öğrenildi. Özellikle yaşı ilerleyen veya takımda forma şansı bulamayanlarla vedalaşılması planlanıyor. İtalyan çalıştırıcıya yönetimden ve idari kadrodan da bazı isimlerin kendisine bildirildiği iddia ediliyor.


Bir önceki teknik adam Roberto Mancini’nin geçtiğimiz sezon sürekli ilk 11’de şans verdiği Sabri Sarıoğlu başta olmak üzere geçtiğimiz günlerde kampa götürülmeyecekleri ilan edilen 10 kişiye eklenecek isimlerin bazıları duyanları şaşırtıyor. Bunların başında Nurettin Amrabat geliyor. Fazla kilolarıyla dikkat çeken Faslı yıldız, kendisine talip olan Olympiakos’a yollanarak gelir elde edilmek isteniyor. Selçuk’a alternatif olsun diye Buca’dan alınan Umut Gündoğan, geleceğe yatırım kontenjanından Sarı-Kırmızılı forma için seçilen Emre Can Coşkun, Mancini’nin genç gözdelerinden Berk İsmail Ünsal ve ayağı kırıldığı için geçen sezon fazla şans bulamayan Aydın Yılmaz’ın Süper Lig’de başka takımlara kiralanmaları gündeme geldi. Şimdilik 16’ya yükselen listenin Avusturya kampında daha da artması bekleniyor. Bu arada Brezilya ile Hollanda arasında oynanan Dünya Kupası 3.lük maçı öncesinde Wesley Sneijder’den gelen kötü haber G.Saray teknik heyetinin canını sıktı. Cim Bom’un Hollandalı yıldızının ısınırken sakatlanmasının ardından yapılan kontrollerinde net bilgiye ulaşılmaması herkesi tedirgin etti.


« SABRİ'Yİ ÜNAL AYSAL KADRO DIŞI BIRAKTI »

İtalyan çalıştırıcı, oyuncularla yüz yüze tanışmadan, idmanlarını dahi izlemeden kadro dışı bırakılmasından dolayı büyük eleştiri aldı. Uzun yıllar Sarı-Kırmızılı formayı giyen Sabri Sarıoğlu ise gerekli mercilerden açıklama beklediğini belirterek, kararın Prandelli’nin üzerinde bir mevkiden verildiğini işaret etti.


Cim Bom’un eski kaptanlarından Hakan Ünsal, Sabri kararının İtalyan çalıştırıcı değil, bizzat başkan Ünal Aysal tarafından alındığını öne sürdü. Ünsal, “Bu, Prandelli’nin kararı falan değil. Yönetim kurulundan bazı isimlerin, özellikle Başkan’ın aldığı bir karar. Prandelli’nin böyle bir karar verecek Galatasaray ve Türkiye bilgisi olduğuna inanmıyorum. Sabri’yi de tanımıyordur. Önüne isimler koyulmuş, bu isimler gidecek denilmiştir. Bu kararı alan Ünal Aysal’dır. Galatasaray böyle bir camia değildi ve son zamanlarda hep böyle anılmaya başlandı. Bir an önce bu yanlışlar düzelir umarım.” dedi.


Sabri’nin altyapıdan yetişen, şampiyonluk görmüş, oynadığı maçlarda elinden gelenin en iyisini yapmış bir isim olduğunu aktaran Ünsal, “Böyle bir oyuncuya kamptan 1 gün önce bunu yapıyorsan ayıptır. En azından kariyerine, futboluna, camiaya, formasına uygun bir veda yapılır. Bugün Ünal Aysal var, yarın gider. Ama Sabri’ye bunun yapıldığı konuşulacak. Ben de bir benzerini yaşadım. Prandelli hamlesi tutmazsa Ünal Aysal da gidecektir.” açıklamasında bulundu. Sabri ile birlikte, Eboue, Dany, Lucas Ontivero, Gökhan Zan, Yiğit Gökoğlan, Engin Baytar, Sercan Yıldırım, Kaan ve Endogan Adili de kadrodan çıkarılmıştı.



http://ift.tt/1nCz2et

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder