16 Temmuz 2014 Çarşamba

Beşiktaş’a Demba Ba müjdesi

Beşiktaş’a Demba Ba müjdesi


Beşiktaş'ta önemli gelişmeler yaşanıyor. Son günlerde transfere hız veren siyah beyazlı ekipte ani bir de istafa yaşandı. Siyah beyazlı kuküpte Futbol Genel Direktörü olan Önder Özen, İngiltere kampında yaşanan Yalçın Ayhan krizinden sonra istifa kararı aldı.




Beşiktaş, Senegalli forvet Demba Ba'da geri sayıma geçti. Fransa doğumlu golcüyü kiralamak isteyen; ancak İngilizlerin, “Bonservisiyle verelim.” önerisinin ardından ikinci teklifini sunan Siyah-Beyazlılar, beklemede.


Ada temsilcisinin 6 milyon Euro'luk talebini değerlendiren yönetim, ek süre istedi. Menajer Ahmet Bulut, son pürüzlerin giderilmesiyle transferin yüzde 99 sonuçlanacağını kaydetti. Halka açık bir şirket olduklarını anımsatan Başkan Fikret Orman ise Demba Ba girişimlerini doğruladı. 10 milyon paund üzerinden başlayan pazarlıkların sonuçlanmadığını belirten Fikret Orman, “Şu an arzu ettiğimiz noktalara geldi.” dedi. Transfer çalışmalarının eylüle kadar süreceğini aktaran Orman, gitmesini istediği oyuncuların isimlerini teknik heyete ilettiğini dile getirdi. Kadro dışı cezaları biten futbolculardan İbrahim Toraman'ın takıma dönmesi gerektiğini tekrarlayan Orman, “Sezer de kiralık gidebilir.” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz sezon Rus Rubin Kazan'dan kiraladıkları Gökhan Töre'ye ilişkin bir girişimde bulunmadıklarını açıkladı.


KARTAL'DA ÖZEN DÖNEMI BITTI

Beşiktaş’ta, pazartesi patlak veren Yalçın Ayhan krizi, Futbol Genel Direktörü Önder Özen’in istifasıyla sonuçlandı. Özen’in, Başkan Fikret Orman, Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Teknik Direktör Slaven Bilic’ten habersiz İngiltere kampına çağırdığı deneyimli stoper, idmana dahi çıkamadan Türkiye’ye dönmüştü. Önceki aylarda ayrılma talebini ilettiği Orman’ın caydırdığı Özen, Yalçın transferindeki kaosun ardından görevini bıraktı.


Sürpriz görülmeyen gelişmelerin ilki Beşiktaş'ın İngiltere kampı başlar başmaz yaşandı. A takımdan sorumlu yönetici Mete Vardar’ın Leeds’te karşıladığı Yalçın Ayhan, fitness salonunda çalıştığı otelden, kendisiyle kontrat imzalanmayınca ayrıldı. 32 yaşındaki stoperin menajeri Haluk Canatar’a göre; Özen’i arayan Orman, “Taraftarlar tepkili, Yalçın’dan vazgeçin.” dedi. İlerleyen saatlerde kafilenin konakladığı Yorkshire bölgesinden uzaklaşan Özen de İstanbul uçağına bindi. “İşlerim var.” demeciyle kamuoyunu pek tatmin etmeyen Futbol Genel Direktörü, dün öğle saatlerinde Akaretler’deki kulüp binasındaydı. Başkan Fikret Orman ile kısa bir müddet görüşen ve dilekçesini sunan Önder Özen, çıkışta istifa açıklamasını yaptı.


MAAŞI 40 BİN LİRAYDI; TAZMİNAT TALEP ETMEDİ

1 Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe giren 3 yıllık mukavele uyarınca aylık net 40 bin TL kazanan Önder Özen, şöyle devam etti: “Bana alacaklarımı önerdiler; fakat reddettim. Buradan çok değerli insanlar geldi ve geçti. Beşiktaş Kulübü dimdik ayakta. Bana destek olanları asla unutmayacağım. Bu takım iyi şeyler yapacak ve ben iftiharla seyredeceğim.” Önümüzdeki süreçte mutlaka sahada olacağını vurgulayan Özen, Siyah-Beyazlı taraftarları da unutmadı: “Başka camiadan (Fenerbahçe) gelen bir yabancıyı aralarına aldılar. Haklarını ödeyemem.”



http://ift.tt/1mTQGK5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder