7 Temmuz 2014 Pazartesi

Sarre-Union'un iftar çadırları bu sene de doldu taştı

Sarre-Union'un iftar çadırları bu sene de doldu taştı


Fransa'nın Alsace bölgesinde bulunan Sarre-Union Türk Fransız Dostluk Derneği'nin kurduğu iftar çadırı büyük ilgi topladı. Kurulan Ramazan çadırınına Sarre-Union ve çevre şehirlerde yaşayan Müslümanlar yoğun ilgi gösterdi.




Programın haftada 3 gün yapıldığını söyleyen Sarre-Union Türk Fransız Dostluk Derneği Başkanı Ceylan Erdoğan, bunu Ramazanın 15'inden itibaren 4 güne çıkartacaklarını söyledi. İftar yemekleri için, iki aşçı tutulduğunu belirten Erdoğan, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen bütün hayırseverlere gazetemiz aracılığıyla bir kez daha teşekkür etti.


Fransız komşular da Ramazan etkinliklerini ilgiyle takip ediyor


Ramazan çadırı ve verilen iftar yemekleri çevrede yaşayan Fransızların da ilgi odağı oldu. Ramazan ayında dayanışma kültürünün önemine vurgu yapan Sarre-Union Türk Fransız Dostluk Derneği'nin din görevlisi, “İslam’ın bir barış dini olduğunu çevrede yaşayan kişilere göstermeye gayret ediyoruz” dedi.


Dernek yöneticisi Şükrü Çivrilli ise önümüzdeki günlerde Sarre-Union Belediye Başkanı, meclis üyeleri, diğer din temsilcileri ve Fransız komşuların da davet edileceği büyük bir iftar programı düzenleneceğini söyledi.



http://ift.tt/1mqCWq3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder