7 Temmuz 2014 Pazartesi

Türk Hukukçular iftarda buluştu

Türk Hukukçular iftarda buluştu


Fransız Türk Hukukçular Derneği, geçtiğimiz hafta Paris`te iftar yemeği verdi. 9. Paris'te bulunan Sizin Restaurant'da yapılan etkinliğe dernek üyeleri katıldı. Yemek sırasında görüşlerine başvurduğumuz Fransız Türk Hukukçular Derneği Başkanı Saliha Alırkılıçaslan, bu ve benzeri etkinliklerle dernek üyeleri olarak sık sık bir araya geldiklerini söyledi.




31 Ocak 2014'de kurulan dernek, sadece Türk hukukçuları bir araya getirmekle yetinmiyor. Derneğin önemli amaçlarından birisi de Fransa'da yaşayan Türkiye kökenlilere hukuki konularda destek vermek. Bu konu hakkında ise Saliha Alırkılıçarslan, “Dernek üyelerimiz ekseri eğitimini Fransa'da almış Türkiye kökenli hukukçulardan oluşuyor. Aramızda tecrübeli avukat arkadaşlarımız var. Dernek üyeleri olarak, tüm bu deneyim ve birikimi mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza aktarmak istiyoruz” dedi.


Alırkılıçarslan ayrıca 2015 yılının başında Fransa'da yaşayan Türkiye kökenlilere yönelik küçük bir kitapçık yayınlayacaklarını dile getirdi. Kitapçıkta, vergi kanunu, aile kanunu, iş kanunu, yabancılar kanunu gibi Fransa'da yaşayan Türkiye kökenlileri yakından ilgilendiren konulara yer vereceklerini aktardı.



http://ift.tt/1xFfxoS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder