4 Temmuz 2014 Cuma

Galatasary'da ikinci İtalyan hoca dönemi

Galatasary'da ikinci İtalyan hoca dönemi


Şimdiye kadar diğer Süper Lig kulüpleri gibi transfer sezonunu sessiz geçiren Galatarasaray'da geçtiğimiz hafta hareketlenme yaşandı. Teknik direktör arayışını İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile anlaşarak neticelendiren Galatasaray'da önümüzdeki haftalarda da önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor.




Teknik Direktör Roberto Mancini ile yollarını ayıran Galatasaray, takımın başına yine bir İtalyan hoca getirdi. Sarı-Kırmızılılar, İtalya Milli Takımı’na veda eden Cesare Prandelli ile anlaştığını duyurdu. 56 yaşındaki teknik adam, resmî imzanın ardından önümüzdeki hafta İstanbul’a gelip çalışmalara başlayacak.


Başkan Ünal Aysal, sırasıyla Lucescu, Tuchel, Löw, Hitzfeld, Klinsmann, Denizli ve Hikmet Karaman’la görüşmüş ancak imza aşamasına geçilememişti.


Başkan Aysal son derece gizli yönettiği teknik adam operasyonunu medyadan büyük titizlikle saklamayı başardı ve Cesare Prandelli’yi transfer etti. Deneyimli başkan, “Mancini sonrasında bir daha İtalyan teknik adam ile çalışmam.” diyerek, Prandelli ismi ortaya ilk atıldığında karşı çıkmıştı. Ancak görüşülen Alman teknik adamlardan olumlu cevap gelmeyince araştırma ekibinin ilk önerdiği Prandelli’de karar verildi.


56 yaşındaki teknik adamın milli takımdan istifasının ardından Aysal, İtalyan hocayla ilk görüşmeyi yaparak el sıkıştı. Aysal, Prandelli’yi tercih nedenini ise “Kendisi cesur, çalışkan, deneyimli, katı disiplini seven ve netice odaklı bir teknik direktör. Ayrıca başarıya aç olmasını yeterli sebep sayıyorum.” şeklinde açıkladı.


En başından itibaren başka isimlerin zikredilmesinin hayal olduğunu açıklayan tecrübeli yönetici, “İsmi geçen hocalarla görüşme hayaliydi. En baştan beri bu hocayı izliyorduk. Aradığımız kriterleri gördüğümüz için değerlendirme kararı verdik. Galatasaray ismini söyleyince iknada zorlanmazsınız. Cesare Prandelli kadroyu inceledi. Bu kadroyla Galatasaray’ın rahat rahat şampiyon olacağını söyledi.” diye konuştu.


Galatasaray, Prandelli’ye Roberto Mancini’nin aldığı rakamı ödeyecek. İtalya medyası, Cim Bom’un deneyimli antrenöre 3 yıllık sözleşme teklif ettiğini ve bunun karşılığında da yılda 4 milyon 500 bin Euro ödeyeceğini iddia etti. Prandelli’nin şampiyonluk primi de 500 bin Euro olarak yazıldı. Mancini, Galatasaray’da kalsaydı o da bu sezon için 4 milyon 500 bin Euro alacaktı. Yeni çalıştırıcı pazartesi İstanbul’a gelecek. Şu an görevde bulunan Erdal Keser de Prandelli’nin yardımcıları arasında yer alacak.


Cesare Prandelli kimdir?

Galatasaray’ın el sıkıştığı 56 yaşındaki İtalyan teknik adam Cesare Prandelli, futbolculuk kariyerinde Cremonese, Atalanta ve Juventus formalarını terletti. Başarılı geçen futbolculuk yaşamının ardından futbolu bıraktığı kulüp Atalanta ile antrenörlüğe adım attı. Prandelli, daha sonra Lecce, Verona, Venezie, Parma, Roma, Fiorentina ve son olarak İtalya Milli Takımı’nı çalıştırdı. Fiorentina’nın başındayken ligin büyük ekiplerine kafa tutan bir takım oluşturan İtalyan teknik adam, aynı zamanda Mor-Menekşelerin başında Şampiyonlar Ligi’nde oynattığı futbolla büyük takdir topladı. Fiorentina kulüp tarihine, en uzun süre görev yapan çalıştırıcı olarak geçen Prandelli, sonrasında İtalya Milli Takımı’nın başına geçti. Prandelli, Roma’nın başındayken karısının kanser oluşu nedeniyle sezon başlamadan takımdan ayrıldı. Prandelli, 2007’de eşi Manuela’yı kaybetmesinin ardından her galibiyeti vefat eden eşine armağan etmeye başladı. Euro 2012’de hiç şans verilmeyen İtalyan Milli Takımı’nı finale kadar taşıyan Prandelli, İspanya’ya mağlup oldu.


Prandelli Almeida’yı istemedi

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Etiler’deki ofisinde sürpriz bir görüşme yaptı. Aysal, Beşiktaş’la sözleşmesi sona eren Portekizli Hugo Almeida ile bir araya geldi. Buluşma sonrası Portekizli golcünün yanında bulunan Türk menajeri, sosyal medyada Sarı-Kırmızılılarla 3 yıllığına anlaştıklarını duyurdu. Ancak daha sonra açıklamalarda bulunan Başkan Aysal, yeni teknik direktör Cesare Prandelli’nin Portekizli futbolcuyla çalışmayacağını belirtti.


Mevlüt Erdinç olmuyor, Tarık gündemde

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, külübün transfer politikasıyla ilgili ipuçları verdi. Sarı-Kırmızılı kulübün başkanı, Mevlüt Erdinç’in kulübü St. Etienne’nin oyuncu için astronomik bonservis bedeli istediğini söyledi. Aysal, “Mevlüt için böyle fahiş bonservis ücreti ödememiz söz konusu olamaz. 29 yaşında bir oyuncu için 10 milyon Euro’ya yaklaşan bonservis bedeli ödersek, camia bizi topa tutar.” diye konuştu.


Ünal Aysal, Mevlüt’ün de Fransa’da 1,1 milyon Euro kazandığını ve Galatasaray’ın kendisine 2,2 milyon vermesinin mantıklı olmayacağını belirtti ve bu şartlarda bu transferin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Olcan Adın’ı kadrosuna katan Cim Bom, Eskişehirsporlu Tarık Çamdal’ı da gündemine dahil etti. Geçtiğimiz sezonun devre arasında Tarık için uzun uğraşlar veren Galatasaray, milli futbolcunun kulübüyle sözleşme yenilemesiyle transferden çekilmek zorunda kalmıştı. Ancak maddi sıkıntılar yaşayan Eskişehirspor, Tarık’a gelecek teklifleri değerlendirme kararı aldı. Galatasaray’ın, önümüzdeki günlerde 23 yaşındaki futbolcu için Eskişehirspor yönetimiyle görüşüp teklif sunması bekleniyor.



http://ift.tt/1j42LgN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder