18 Temmuz 2014 Cuma

Gurbetçiler için havalimanında seçim broşürü dağıtıldı

Gurbetçiler için havalimanında seçim broşürü dağıtıldı


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Atatürk Havalimanı'nda yurt dışı ve gümrük kapılarında cumhurbaşkanı seçiminde nasıl oy kullanılacağına dair broşür dağıttı. Havalimanının camlarına ve yolcuların yoğun olduğu noktalara bırakılan broşürleri gurbetçiler inceledi. Gurbetçiler, cumhurbaşkanı seçimlerinde konsolosluklarda oy kullanma işleminin büyük kolaylık sağladığını aktardı.



YSK, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için havalimanında seçim broşürü dağıttı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, seçim döneminde Türkiye'de bulunuyorsa YSK tarafından belirlenen kara yolu, havalimanı, liman gümrük kapılarında 26 Temmuz- 10 Ağustos arasında oy kullanabilecek. Seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-24 Ağustos tarihleri arasında oy kullanılabilecek.



Atatürk Havalimanı'nda asılan broşürleri inceleyen Hasan Çalışkan, Avusturya'da nakliye firmasında çalıştığını, cumhurbaşkanlığı seçimlerini duyduğunu söyledi. Havalimanında asılan broşürlerle daha iyi öğrendiğini aktaran Çalışkan, konsolosluklarda oy kullanabilmeleriyle ilgili, "Yurt dışında yaşayan Türkler için güzel bir uygulama. Orada da cumhurbaşkanın kim olduğunu, gönlümüzden geçen isime oy kullanabilmemiz için güzel bir uygulama oldu. Daha güzel bir Türkiye için hayırlısı olur." dedi.



Avusturya'da yaşayan Ali Şen ise "Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'ne böyle bir hak verdikleri için teşekkür ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene. Bize böyle bir fırsat tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Öncelikle çok büyük kolaylık sağlandı. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için kolaylık sağlandı. Daha önceki seçimlerde buraya gelmem lazımdı. Bu sene imkan verdikleri için çok mutluyuz. Konsolosluk evime yakın gidip oy kullanacağım. Vatandaşlık hakkımı kullanmış olacağım." diye konuştu.



SANDIK KURULACAK ÜLKELER VE OY KULLANMA SÜRELERİ

YSK'nın broşüründe yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı seçiminde sandık kurulacak ülkeler ve oy kullanma süreleri şöyle: Almanya, ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Lübnan, Norveç, Romanya, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 1. tur oylama tarihi 31 Temmuz- 3 Ağustos'ta, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-20 Ağustos'ta 4 gün süreyle oy kullanabilecek. Kanada, Avustralya ve Rusya'da 1. tur oylama 31 Temmuz - 2 Ağustos'ta seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-19 Ağustos tarihlerinde 3 gün süreyle kullanılabilecek. Bulgaristan ve Kazakistan'da da 1. tur oylama 1-3 Ağustos'ta ikinci oylamaya kalması halinde ise 17-19 Ağustos'ta 3 gün süreyle oy kullanılacak. Avusturya ve Yunanistan'da 1. tur oy kullanma 2-3 Ağustos, seçimin ikinci oylamaya kalması halinde ise 19-20 Ağustos'ta 2 gün süreyle oy kullanılabilecek.



http://ift.tt/1wDPuvY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder