18 Temmuz 2014 Cuma

İsrail kara harekatını genişletmeye hazırlanıyor

İsrail kara harekatını genişletmeye hazırlanıyor


10 gündür devam eden ağır İsrail bombardımanları arasında Gazzelilerin bir nebze olsun rahatlamasına yol açan beş saatlik ateşkes kanlı bitti. İsrail saldırılarının kısmen hafiflediği günün gecesinde Gazze’ye yönelik büyük kara operasyonu tankların, denizden atılan füzelerin ve hava saldırılarının da desteğiyle başladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelil başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi.




İsrail’in abluka altında tuttuğu Hamas yönetimindeki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 10. gününde de bütün şiddetiyle devam ediyor. İsrail, dünkü 5 saatlik ateşkesin ardından Gazze’ye kara operasyonu başlattığını duyurdu. Gece geç saatlerde başlayan operasyona binlerce asker katıldı. Gazze karadan ağır top atışı, denizden İsrail donanmasının füzeleri ve havadan helikopterlerle destek verilen kara harekâtında yangın yerine döndü.


Filistin'de hastane yetkililerinin basına verdiği bilgide İsrail'in kara harekatında en az 24 kişi hayatını kaybetti. Harekat sırasında 1 İsrail askerinin öldüğü, 2 askerin hafif yaralandığı bildiriliyor. 10. gününe giren İsrail operasyonunda Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 260'a yükseldi.


İsrail, kendi vatandaşlarının güvenliğini bahane ederek başlattığı ‘Koruyucu Eşik Operasyonu’nda Gazze’ye 10 günde 2 bin civarında hava saldırısı yaparken, Gazze’den de İsrail’e 1300’den fazla roket fırlatıldı. Büyük çoğunluğu ya İsrail’in ‘Demir Kubbe’ ismi verilen ABD destekli hava savunma sistemi tarafından havada imha edilen ya da yerleşim olmayan boş alanlara düşen bu roketler bir İsraillinin ölmesine neden oldu.


Netanyahu: Kara operasyonunu genişleteceğiz


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik başlattıkları kara operasyonunu ciddi şekilde genişletmeye hazırlandıklarını söyledi. Kabine toplantısı öncesinde açıklama yapan Netanyahu, operasyonun ana amacının İsrail topraklarına açılan tünel tehdidinin ortadan kaldırılması olduğunu dile getirdi. 10 gün devam eden 2 binden fazla hava saldırısıyla bu tehdidi tam olarak ortan kaldıramadıklarını ifade eden Netanyahu, Hamas ve diğer grupların kapasitelerine ciddi zarar veren kadar operasyonun süreceğini kaydetti.


İsrail Ordusu, Gazze içinde tünel arıyor


İsrail Ordusu, Gazze'deki tünelleri aramaya başladı. İsrail Ordusu, Hamas'ın İsraillileri kaçırmak için bölgede çok sayıda tünel açtığını öne sürüyor.



Öte yandan İsrail'in yayınladığı görüntülerde askerlerin tanklar eşliğinde bölgeye girmesi yer alıyor. Gazzelilerin seracılık yaptığı topraklara da çok sayıda tank ve zırhlı araçla girilmiş olduğu ve tünel arama gerekçesiyle bahçelerin kazılarak ürünlerin tahrip edildiği anlaşılıyor.



http://ift.tt/1wDgawE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder