1 Ağustos 2013 Perşembe

Ömür Akkor ile ramazan yemekleri 4.hafta

Ömür Akkor ile ramazan yemekleri 4.hafta


Bu ramazan ayında tariflerle de olsa yanınızdaydım. Beraber olamasak da bu tariflerle iftar sofralarını beraber geçirdiğimizi ümit ediyorum. Allah hepimiz nice ramazan aylarına ve nice bayramlara eriştirsin...Şimdiden bayramınız mübarek olsun.




Pancarlı Zeytinyağlı Roka



Malzemeler:



  • 2 demet roka

  • 1 /2 demet dereotu

  • Yarım kase haşlanmış pancar yada pancar turşusu

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1 limonun suyu

  • 3 diş kıyılmış sarımsak

  • Kayatuzu


Hazırlanışı;



  1. Roka iyice yıkanır.

  2. Dereotu ile beraber bir dakika haşlayın.

  3. Süzdükten sonra servis tabağına alın.

  4. Üzerine doğranmış pancar, tuz, sarımsak ve zeytinyağı ilave edip servis yapın.


DOMATES PİLAVI

Bazılarınız bu tarifi Paris'teki Diyolog yemeğinden hatırlayacaklar. Domatesin en güzel zamanı olunca paylaşmak istedim. Bu fotoğraf tarifimi yapıp bizimle paylaşan Ayşe Diltemiz hanımefendiye ait..



Malzemeler:



  • 1,5 kilo kabuksuz küp doğranmış domates

  • 1,5 bardak pirinç

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 2 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 diş ezilmiş sarımsak

  • şeker

  • Karabiber

  • Tuz


Servis için



  • Yarım demet kıyılmış maydanoz,dereotu,roka, yeşil soğan


Hazırlanışı;



  1. Zeytinyağı ve sarımsağı tencerede bir dakika pişirip domatesi, şekeri tuzu, karabiberi ve pirinci ekleyin.

  2. Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın, zira asla su eklemeyeceğiz.

  3. Ara ara karıştırarak 20 dakika kadar pişirin altını kapatın.

  4. Daha sonra tüm yeşilliği ve tereyağını ilave edip karıştırın.

  5. Tereyağı eriyince servis edin.


RAMAZAN HELVASI



Malzemeler:



  • 1 kilo un

  • 1 paket karbonat

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 kilo pekmez

  • Yeterince su


Hazırlanışı;



  1. Un, karbonat, yoğurdu yeterince su ile yoğurun.

  2. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlanmış fırın tepsisine dizin.

  3. Hamur parçaları üzerine çatal bastırarak şekil verip fırınlayın.

  4. Üzeri kızarana kadar pişen hamurları fırından çıkarıp sıcakken üzerine pekmez dökerek dinlendirin.

  5. Tatlı soğuyunca dondurma yahut kaymakla servis edin.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/aile-saglik/omur-akkor-ile-ramazan-yemekleri-4-hafta.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder