22 Ekim 2013 Salı

Avrupa potasını salladık

Avrupa potasını salladık


Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi başladı. Bu kulvarda ülkemizi temsil eden Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes, sezonu galibiyetle açtı. Takımlarımızın ortaya koyduğu performans büyük alkış aldı. Daha çok çalışmaları gerektiğinin altını çizen başantrenörler ise temkinli konuştu.




Parkede ilk sahneye çıkan Galatasaray Liv Hospital oldu. C Grubu ilk hafta maçında Siena deplasmanında boy gösteren Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmadan 84-75’lik galibiyetle ayrıldı. Aslan, bir yıllık aranın ardından döndüğü lige mutlu başladı. Cim Bom’da Carlos Arroyo 21 sayıyla takımının skor yükünü çekerken, Porto Rikolu yıldıza Furkan Aldemir 8 sayı ve 9 ribauntla yardım etti. Ergin Ataman’ın öğrencileri, önümüzdeki hafta İstanbul’da Olympiacos’u konuk edecek.


A Grubu’nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, Eurolig’in yeni üyesi Belarus’un Budivelnik ekibini son periyottaki performansıyla (102-84) devirdi. Rakibine deplasmanda 102 sayı atan Kanarya, Avrupa maçlarındaki en yüksek sayı skoruna da ulaşmış oldu. Maçta 9 oyuncusundan skor katkısı alan Sarı-Lacivertli ekipte 7 isim çift haneli rakamlara ulaştı. Gelecek hafta Barcelona’yı ağırlayacak olan Kanarya, ayrıca kendi adına kötü bir seriyi sonlandırdı. Rakibini mağlup eden Fenerbahçe, tam 11 maç sonra Eurolig’’de ilk deplasman galibiyetini elde etti.


E Grubu’ndaki Anadolu Efes de diğer Türk takımları gibi fire vermedi. Lacivert-Beyazlılar, evinde oynadığı ilk maçında İtalyan Emporio Armani Milano’yu 20 sayılık farkla 87-67 yendi. Dusko Savanovic, Kostas Vaseliadis, Scotty Hopson, Doğuş Balbay galibiyette önemli roller üstlendi. Temsilcimiz, gelecek hafta deplasmanda Strasbourg’la oynayacak.



Başantrenörler mutlu ama eksiklerin farkında

Eurolig’deki takımlarımızın ilk haftayı kayıpsız atlatması, başantrenörleri de sevindirdi. Siena’dan mutlu dönen Galatasaray Liv Hospital antrenörü Ergin Ataman, kendilerini gelecek için motive edecek bir zafere imza attıklarını söyledi. Belarus’un Budivelnik’e 102 sayı atan Fenerbahçe Ülker’de coach Zeljko Obradovic, iyi bir iş başardıklarını belirtti. Obradovic, “Memnunum ancak daha yapmamız gereken çok şey var.” dedi. Sahasında Milano’yu farklı geçen Anadolu Efes’te başantrenör Oktay Mahmuti de, “Maç kontrolümüzdeydi. Farkı 3. periyotta açtık. Ancak bunun tüm sezon boyunca yetecek bir oyun olduğunu söyleyemem. Bunun üzerine eklemeliyiz.” değerlendirmesini yaptı.



http://www.zamanfransa.com/haber/spor/avrupa-potasini-salladik.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder