23 Ekim 2013 Çarşamba

Bordeaux'da hayatıını kaybeden Türk kardeşler için anma yürüyüşü düzenlendi

Bordeaux'da hayatıını kaybeden Türk kardeşler için anma yürüyüşü düzenlendi


Bordeaux'nun Benauge mahallesindeki evlerinde cinnet geçiren babaları tarafından öldürülen Ali (17) ve Mevlüt (14) Çimenli kardeşler için anma yürüyüşü düzenlendi. Türk gençlerin komşuları ve okul arkadaşları tarafından düzenlenen sessiz yürüyüş Çimenli ailesinin evinin önünden başladı. Ali ve Mevlüt'ün okuduğu Jacques Ellul Ortaokulu önünde saygı duruşunun ardından yaklaşık bin kişinin katıldığı törende “Aile içi şiddet kurbanları” ,“Sizi hiç unutmayacağız” ve “Bunu hiç hak etmediniz” yazan pankartlar açıldı. Yürüyüşün ardından yaşanan olayları kınayan bir açıklama yapan katılımcılar sessizce dağıldı.




Bordeaux'nun Benauge Mahallesi'nde yaşayan ve inşaatçılık yaptığı öğrenilen Türk vatandaşı Osman Çimenli, Kurban Bayramı arifesinde kendisinden ayrılmak isteyen eşini ve çocuklarını vurduktan sonra intihar etmişti. Ali ile Mevlüt olay yerinde, baba Osman kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirirken anne Fatma (34) ve kızı Ayşe'nin (11) hayati tehlikeyi atlattığı bildirildi.


Osman, Ali ve Mevlüt Çimenli'nin cenazelerinin savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından Isparta’nın Yalvaç İlçesi Hüyüklü Köyü’nde toprağa verilecek.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/bordeaux-da-hayatini-kaybeden-turk-kardesler-icin-anma-yuruyusu-duzenlendi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder