22 Ekim 2013 Salı

Fransa Kurban Bayramını Afrika'da yaşadı

Fransa Kurban Bayramını Afrika'da yaşadı


Kimse Yok Mu, Espoir ve Motif derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri organizasyonda, çok sayıda gönüllü kurban kesmek için Afrika ülkelerine akın ettiler.




Gönüllü kişiler, Kurban bayramında, hem kurban kesip dağıtmak, hem de bayramı oradaki insanlarla geçirmek için Fransa'dan kilometrelerce uzaklıktaki Benin, Nijer, Burkina Faso, Madagaskar gibi çeşitli ülkelere gittiler. Togo'ya giden Mehmet Kahriman; "bu insanların bu halini gördükten sonra keşke daha fazla kurban getirebilseydik" dedi. Seneye daha fazla kurbanla tekrar bu ülkeye gelmek istediğini söyleyen Kahriman; "içinde bulunduğumuz nimetlerin kıymetini ancak buralara gelince anlıyoruz" dedi. Burada, şunu farkettim diye devam eden Mehmet Kahriman: "Bizden önce gelen Beyaz İnsanlar hep birşeyler almaya geldiklerinden, yerel halk Beyaz İnsanlar'dan çekiniyor. Et dağıtırken herkes karşılığında ne istiyorsunuz ? diye soruyor. Bizler sadece Allah'ın emrini yerine getirmek için burada olduğumuzu söylememize rağmen, kimse buna inanmak istemiyor. Bu ülkelerdeki, Türk okulları sayesinde bizleri az da olsa tanıyorlar. Bu manada,Türk okulları çok önemli bir görevi yerine getiriyor."


Özel televizyon kanalları, gazeteciler ve Devlet yetkilileri kesim ve dağıtım yapılan yerlere gelip teşekkürlerini ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Kanaat önderlerinden Alfa Bodi Osman konuşmasında; getirdiğiniz kurbanlar için Türk halkına ve sizlere teşekkür ederiz, evet bizim bu etlere ihtiyacımız var ama bundan daha da önemlisi çocuklarımıza okutacak, Kur'an-ı Kerim'lere ihtiyacımız var. Çocuklarımıza okutacak Kuran bulamadığımızdan, Kur'an'ın sayfalarını bir çok çocuğa dağıtıp, bu şekilde Kur'an öğretmeye çalışıyoruz, dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/fransa-kurban-bayramini-afrika-da-yasadi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder