30 Ekim 2013 Çarşamba

Paris'te Cumhuriyet resepsiyonuna rekor katılım

Paris'te Cumhuriyet resepsiyonuna rekor katılım


Cumhuriyetin 90. yılını coşku ile kutlayan Paris Büyükelçiliği’nde rekor katılım yaşandı. Fransız iki bakanın da katıldığı resepsiyon, Fransa’da bulunan çok sayıda yabancı diplomat ve Sivil Toplum Kurumu (STK) temsilcisini buluşturdu. Bu yılki resepsiyon, Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve eşi Efsane Burcuoğlu’nun evsahibi olarak katıldığı son resepsiyon olma özelliğini de taşıyordu.




Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nde rekor katılımla kutlandı. Büyükelçilik konutunda gerçekleşen resepsiyonun ev sahipliğini Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve eşi Sefire Efsane Burcuoğlu yaptı. Burcuoğlu ve beraberindeki heyet, Paris'te bulunan diğer ülkelerin büyükelçi ve diplomatlarını kapıda karşıladı.


Paris Büyükelçiliği Konutu'nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu, bu yıl elçilik tarihinin en büyük katılımına sahne oldu. Cumhuriyetin 90. yılında Paris Büyükelçilik konutunu dolduran davetliler Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Fransız misafirler ile birlikte yaşadı. Fransız üst düzey yetkililerin yoğun katılımına sahne olan resepsiyona Fransa Sanayi ve Kalkınma Bakanı Arnaud Montebourg ve Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq de katıldı. Fransız Bakan ile yakından ilgilenen Burcuoğlu, ziyaret sonrası bakanı elçilik dışına kadar uğurladı. Fransa’da bulunan çok sayıda yabancı diplomat ve Sivil Toplum Örgütü (STK) temsilcileri Büyükelçilik konutunda buluştu. Fransız Bakan ile yakından ilgilenen Burcuoğlu, ziyaret sonrası bakanı elçilik dışına kadar uğurladı. Diğer ülkelerin Paris’te görevli büyükelçiler, ile sohbet eden Burcuoğlu, davetlilerin bayram tebriklerini kabul etti.


Yabancı ülke misyon şefleri ve askeri ataşelerin bulunduğu resepsiyona, Paris ve civarında faaliyet gösteren Türk derneklerinin temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Resepsiyonu’nda davetlilere Türk mutfağının çeşitli lezzetleri ikram edildi.


Burcuoğlu’nun son resepsiyonu

Bu yıl gerçekleşen Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Tahsin Burcuoğlu ve eşi Efsane Burcuoğlu’nun Paris’te evsahipliğini yaptığı son resepsiyon olma özelliğini taşıyor. Cumhuriyetin 90. yılında son defa Büyükelçi olarak davetlilerin elini sıkan Burcuoğlu, 2014 yılının Şubat ayında yaş haddinden emekli olacağını açıkladı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/paris-te-cumhuriyet-resepsiyonuna-rekor-katilim.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder