30 Ekim 2013 Çarşamba

Erdoğan: Sinop'taki nükleer enerjiyi, Japonya-Fransa-Türkiye ortak inşa edecek

Erdoğan: Sinop'taki nükleer enerjiyi, Japonya-Fransa-Türkiye ortak inşa edecek


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinop’taki nükleer enerji projesinin Japonya-Fransa ve Türkiye olarak birlikte inşa edileceğini söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sinop’taki nükleer enerji projesinin Japonya-Fransa ve Türkiye olarak birlikte inşa edileceğini söyledi.




Marmaray’ın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, “Japonya ile bir başka adımı daha atıyoruz. O adım da Sinop’taki nükleer enerji projesini Japonya-Fransa-Türkiye olarak birlikte inşa edeceğiz.” dedi.


Yatırımlarının devam edeceğini belirten Erdoğan, “Burada denizin altından geçecek bu trenler. İnanıyorum ki yolcuları olduğu kadar sevgiyi, muhabbeti, aşkı, kardeşliği de kıtalar arasında taşıyacaktır. 2015 yılında da biraz daha güneyden otomobillerin geçeceği tüp geçidi de bitiriyoruz. Şu anda denizin altında çalışıyoruz. Aynı yıl inşallah üçüncü köprüyü de bitiriyoruz. Aziz milletimin de, dost ve kardeş tüm dünya halklarının da bilmesini isterim ki; biz Marmaray’ı İstanbul’un , Türkiye’nin tarihine yaraşır şekilde barışın, sevginin, dostluk ve kardeşliğin üzerine inşa ettik. Bu büyük eser önce İstanbul’un, Türkiye’nin eseri olduğu kadar insanlığın bir eseridir. “ ifadelerini kullandı.


Erdoğan, “Bizi sevsin ya da sevmesin, oy versin ya da oy vermesin İstanbul ve Türkiye’deki her bir vatandaşım bu büyük yatırımla gurur duysun. Biz Marmaray’ı başlatan ve bitiren olduk.” şeklinde konuştu.



http://www.zamanfransa.com/haber/tuerkiye/erdogan-soinop-taki-nukleer-enerjiyi-japonya-fransa-turkiye-ortak-insa-edecek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder