28 Ekim 2013 Pazartesi

Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Başkanlıgına aday

Mehmet Ali Aydınlar Fenerbahçe Başkanlıgına aday


Eski Fenerbahçe yöneticilerinden Mehmet Ali Aydınlar, Sarı-Lacivertli kulübün 2-3 Kasım tarihinde yapacağı genel kurulda başkanlığa adaylığını açıkladı.




Aydınlar, Fenerbahçe yönetiminin Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde patlak veren 3 Temmuz süreci ile ilgili suçlamalarını cevapladığı basın toplantısında adaylığa şartlı ‘evet’ demişti. Aziz Yıldırım’ın veya aynı anlayışın devam etmesi durumunda seçime gireceğini belirten tecrübeli yönetici, resmen aday oldu.


“Olağanüstü genel kurulun gündem maddelerini ve satır aralarını dikkatle okuduğumda, mevcut zihniyetin büyük bir arzu ile yönetimde devama kararlı olduğunu açıkça tespit etmiş durumdayım.” diyen Mehmet Ali Aydınlar, adaylık kararının gerekçelerini madde madde sıraladı: “1. Fenerbahçe, mevcut zihniyetin devamına dair bütün işaretleri taşımakta olan bir olağanüstü genel kurula götürülmeye çalışılmaktadır. 2. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü, plansız, programsız, projesiz, vizyonsuz bir seçim anlayışı ile geçmişe dair hiçbir şeyi sorgulamaksızın yeni bir dönemi daha başlatmaya hazırlanmaktadır. 3. Detaylı mali tabloları ve finansal açılımları hiç kimse tarafından bilinmeyen, konsolide rakamları belirsiz, şeffaflıktan uzak bir yapı kongre üyelerine hamasi şampiyonluk sözleri verilerek yeni bir dönem adına oya sunulmakta ve herhangi bir değerlendirmeye imkan tanınmamaktadır. 4. Kongre oyunları ile başkan adaylarının önleri kesilmek istenmekte, söz verildiği halde ihraç kararı verilmiş kişilere kongreye katılım imkanı verilmeyerek, yani gerçek anlamda bir demokratik seçimin zemininin temin edilmesinden imtina edilerek, ülkenin en köklü kurumu sıradan bir dernek gibi seçim sandığına götürülmeye çalışılmaktadır.”


Bu anlayışı kabul etmesinin mümkün olmadığını da dile getiren ünlü işadamı, şunları kaydetti: “Bu büyük kurumun insanlık, adalet, manevi değerler, öncü rol oynama, başarı ve liderlik etme olguları ile şekillenmiş olan DNA’sı artık bu anlayışı kabul etmemekte, bünyesi reddetmektedir. Fenerbahçe asla sahipsiz değildir. Kişilerin hegemonyası ve bir şahıs şirketi mantığı ile işletilerek hiçbir yere götürülemez.” Kongre üyeleri ve taraftarlardan büyük talep ve teveccüh gördüğünü ifade eden Aydınlar, 26 yıldır hizmet verdiği Fenerbahçe’nin gerçek değerlerine sahip çıkma adına adaylığını koyma kararı aldığını anlattı.






http://www.zamanfransa.com/haber/spor/mehmet-ali-aydinlar-fenerbahce-baskanligina-aday.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder