17 Ekim 2013 Perşembe

Kabe'nin çocukları ve yaşlıları

Kabe'nin çocukları ve yaşlıları


Geçmişten günümüze Kabe, her yıl milyonlarca Müslümanı misafir ediyor. Allah'ın evi Kabe'ye çocuk yaşlı demeden her yaştan insan koşuyor. Rablerine el açıp dua dua yalvaran Müslümanlar, affedilmeyi bekliyor.




Suudi Arabistan Haber Ajansı'nın çektiği fotoğraflarda çocuklar ile yaşlılar dikkat çekiyor. Kimi zaman annesinin kucağında kimi zaman babasının elinden tutan çocuklar, Kabe'de ilgi odağı oluyor. Onları bazen ağlarken; bazen de yorgun düşmüş görüyoruz. Kareye yansıyan çocuk fotoğraflarından bir tanesi de saçlarını kestirmemek için mücadele veren bir çocuk. Bu mücadele fotoğraf karelerine yansıyor. En son çocuğun saçları kesiliyor.


Hayatın bir başka çocukluk dönemi olarak nitelendirilen yaşlılık da Kabe'ye yansıyor. Yaşlılar da Kabe'nin bir başka dünyasını oluşturuyor. Hayatın yorgunluğunu bütün hatlarıyla insanlara gösteren yaşlılar, hac vazifesini yerine getirmek için çoğu zaman bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor.


Bir dönem başkalarına destek olan yaşlılar, şimdi ise destek almaya muhtaç. Çocuklar gibi yaşlılar da Kabe'yi renklendirenler arasında yer alıyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/kabe-nin-cocuklari-ve-yaslilari.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder