23 Ekim 2013 Çarşamba

Yahudi toplumundan sünnet tepkisi

Yahudi toplumundan sünnet tepkisi


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) sünnetin çocukların kendi seçimine bırakılmasına yönelik sunduğu önerge, Müslüman toplumun yanı sıra Yahudilerin de tepkisine yol açtı.




Dünya Yahudi Kongresi, Avrupa Yahudi Kongresi ve Fransa Yahudi Kurumları Temsil Heyeti(CRIF) Le Monde Gazetesi'nde, sunulan önergeye karşı tutumlarını belirten tam sayfa ilan bastırdı. Alınan kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttikleri ilanda, ‘‘Böyle bir kararın alınması belli bir yaşam tarzını dayatmakla birlikte dini yaşantıya da engel teşkil ediyor. Bu yaklaşım bize kötü anılarımızı hatırlatıyor.’’ şeklinde ifadelere yer verdi. Bazı kişilerin sağlık problemleri nedeniyle sünnet edildiğine de vurgu yapılan ilanda Amerika'da ve dünyanın başka yerlerinde bulunan bazı Hıristiyan grupların da çocuklarını sünnet ettiklerine dikkat çekildi. Ayrıca ilanda, AKPM'nin bu önergeyle Yahudi gelenek ve inançlarına saygısızlık yapıldığı belirtildi.


Geçtiğimiz hafta, Diyanet İşleri Başkanı'nın da eleştirdiği kararın, Türk heyeti Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ne kararın iptali için talepte bulunmuş fakat bu talep kabul edilmemişti.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/yahudi-toplumundan-sunnet-tepkisi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder