22 Ekim 2013 Salı

Kendi kalarak yenilenmek...

Kendi kalarak yenilenmek...


Fethullah Gülen Hocaefendi’nin külliyatından Prizma serisinin dokuzuncu kitabı ‘Kendi Ruhumuzu Ararken’, muhataplarını ‘ballar balı’nı bulmaya davet ediyor. Dört bölümden oluşan eseri okumak, esaslara bağlılıkta aynı kalan ancak üslupta yenilenen bir düşünce çizgisini takip etmek anlamına geliyor.




Fethullah Gülen Hocaefendi külliyatı (okurları arasındaki yaygın terimle Pırlanta Kitaplar) farklı alt başlıklar taşıyan serilerden oluşur. Bu seriler içinde dördü (Asrın Getirdiği Tereddütler, Fasıldan Fasıla, Prizma ve Kırık Testi) Hocaefendi’nin çeşitli zaman ve mekânlarda sorulan sorulara verdiği cevapları bir araya getiriyor. Bunlardan biri olan Prizma serisinin dokuzuncu kitabı yayımlandı. ‘Kendi Ruhumuzu Ararken’ (Nil Yayınları) adını taşıyan eserde, Gülen’in çeşitli sorulara cami kürsüsünden verdiği cevaplar yer alıyor.


Kitaptaki metinlerde, sorulara irticalen cevap vermenin getirdiği doğal üsluba müdahale edilmemiş. Ancak cevaplar yazıya dökülürken Gülen’in sözlerindeki zengin göndermeleri okuyucunun daha iyi görebilmesi için dipnotlar eklenmiş. Cami kürsüsünde zikredilen hadislerin, tarihî olayların ve menkıbelerin hangi kaynaklara dayandığını buluyoruz kitapta. Örneğin, Sultan II. Abdülhamid’le ilgili bir olay aktarılırken, bunun kulaktan dolma olmadığını, bir Türkoloji kongresinde sunulan bilimsel tebliğe verilen referansla anlıyoruz.



http://www.zamanfransa.com/haber/kultur-sanat/kitap/kendi-kalarak-yenilenmek.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder