22 Ekim 2013 Salı

Kurban elçileri uzakları yakın etti

Kurban elçileri uzakları yakın etti


Kurban önceki senelerde olduğu gibi bu sene de birçok yüzün tebessüm etmesine vesile oldu. Batı Fransa kurban gönüllüleri bayramı Burkina Faso'daki ihtiyaç sahipleri ile birlikte geçirdi. Burkina Faso'da tanımış kanaat önderlerinden şeyh Abdulaziz’in köyünde kesimi gerçekleştiren kurban gönüllüleri yüzlerce insanın bayramda sevinmesine vesile oldular.




Burkina Faso'da tanımış kanaat önderlerinden Şeyh Abdulaziz’in köyünde kurban kesimi gerçekleştiren gönüllüler yüzlerce insanın bayramda sevinmesine vesile oldu. Kurban kesiminden önce yaptığı konuşmada bölgenin sıkıntılarına değinen Şeyh Abdulaziz, “Buralar çok fakir. Eğitim problemi var, su problem var, gıda problemi var. Sizler ailelerinizi bırakıp buradaki ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmeye geldiniz. Sizlere çok teşekür ediyoruz bu yaptıklarınızın karşılığını ancak Allah verir.” ifadelerin kullandı. Angers şehrinden gönüllü ekibine katılan Ercan Bulut, Burkino Faso'nun yardımseverlerin desteğine ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek “Buralara yirmibeş yıl önce gelmemiz gerekiyormuş. Çok geç kalmışız.” derken, Vannes şehrinden Önder Taga ise “Buradaki insanların durumları çok kötü. Bizim onlara yardımcı olmamız gerekir. Onlara bakınca bizler saraylarda yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Türk yardımseverlerin bölgede yaptırdığı okulları da ziyaret eden gönüllülerden Osman Kocaman, “Bizim ismini bile telafuz edemediğimiz ülkede fedakar öğretmenlerimiz çok güzel işlere vesile olmuşlar” dedi. Kurban elçilerinden Sedat Üstün “Böyle bir programa katılarak insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadım. İmkanı olan herkesin buralardaki insanlara yardımcı olması gerekir.” ifadelerini kullanırken, Önder Aydın ise “Duyma ile görme aynı olmuyor. Buraları anlayabilmek için gelip yerinde ziyaret etmek gerekiyor.” diyerek Türk yardımseverleri Afrika'ya davet etti.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/kurban-elcileri-uzaklari-yakin-etti.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder