30 Ekim 2013 Çarşamba

Türk dostu Fransız Milletvekili unutulmadı

Türk dostu Fransız Milletvekili unutulmadı


Avrupalı Çeşitlilik Hareketi (ADN-E) Ermeni iddialarına karşı Fransalı Türklere destek veren Saint Dizier Belediye Başkanı ve Milletvekili François Cornut-Gentille’e teşekkür plaketi verdi. ADN-E Başkanı Yalçın Şimşek, “Türk toplumu kendisine destek olan isimleri asla unutmamalıdır.” ifadelerini kullandı.




Ermeni iddialarına karşı Fransalı Türklere destek veren Saint Dizier Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Halk Hareketi Birliği’nden (UMP) Haute Marne Milletvekili François Cornut-Gentille’e teşekkür plaketi verildi. Avrupalı Çeşitlilik Hareketi (ADN-E) tarafından düzenlenen törende milletvekiline verdiği destekten ötürü teşekkür edildi.


Saint Dizier şehrinde düzenlenen törende konuşan ADN-E Başkanı Yalçın Şimşek, 2012 yılının ilk aylarında Fransa ile Türkiye ilişkilerini nerede ise kopma aşamasına getiren soykırımı inkar yasa tasarısı karşısında desteğini en üst düzeyde gösteren siyasilerden biri olan milletvekili François Cornut-Gentille gibi Türklere haklı davalarında destek olan milletvekillerini ve senatörleri asla unutmayacaklarını yineledi. Cornut-Gentille, Ermeni diasporasının bütün baskılarına rağmen milletvekili arkadaşlarından imza toplamıştı. Tasarının kanunlaşmasından önce toplanan 77 senatör, 65 milletvekili imzaları sayesinde inkarı cezalandıran yasa teklifi Fransa Anayasa Mahkemesi’ne gitmiş ve yüksek mahkeme 29 Şubat 2012’de tasarıyı iptal etmişti.


Bize destek olana biz de destek olmalıyız

2015 yılının Ermeni soykırım iddialarının 100. yılı olduğunu hatırlatan Şimşek, Ermeni diasporasının çok yoğun bir hazırlık içerisinde olduğuna dikkat çekti. Fransa’da Türkiye kökenli bir milletvekili ya da belediye başkanı çıkarma şanslarının az olduğunu belirten Şimşek, “En azından Fransalı Türklere destek olan siyasilere bizler de seçimlerde destek olmalıyız. Türk toplumuna yakın politikacılar ile daha dostane ilişkiler kurmalı ve vefalı davranmalıyız.” ifadelerini kullandı.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/turk-dostu-fransiz-milletvekili-unutumadi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder