29 Ekim 2013 Salı

Nantes Başkonsolosu Korkut Tufan bayram müjdesi verdi: “Nantes’ın en güzel binalarından birini satın alacağız”

Nantes Başkonsolosu Korkut Tufan bayram müjdesi verdi: “Nantes’ın en güzel binalarından birini satın alacağız”


Nantes Başkonsolosluğu Cumhuriyet Bayramı'nı her kesimden davetlilinin katıldığı bir resepsiyonla kutladı. Başkonsolos Korkut Tufan, davetlilere yeni bir konsolosluk binası satın alınacağını müjdeledi. Tufan, çok yakında Nantes’ın en güzel tarihi binalarından birine Türk Bayrağı dikeceklerini duyurdu.




Geçtiğimiz yıl açılan Nantes Başkonsolosluğu, ikinci Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu düzenlemenin heyecanını yaşadı. Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı programda Vertou Belediye Başkanı Laurent Dejoie ve Nantes yerel yetkililer Başkonsolosu Korkut Tufan’ı yalnız bırakmadı. Resepsiyona Batı Fransa Türk Dernekler Birliği'ne üye sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Nantes bölgesinde faaliyet gösteren Alevi Kültür Merkezleri de iştirak etti.


Resepsiyonun sürpriz konuğu ise Fransa futbolunun önemli isimlerinden biri olan ve Fransa Milli Takımı’nda da uzun yıllar forma giyen Marcel Desally oldu. Desally ile yakından ilgilenen Başkonsolos Tufan ünlü futbolcu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.


Korkut Tufan bayram müjdesini verdi

Faaliyetlerini halen geçici konsolosluk binasında sürdüren Nantes Başkonsolosluğu için aranan uygun yerin bulunamadığını belirten Başkonsolos Korkut Tufan, “Bulduğumuz yer kiralık değil satılıktı. Bizler de bu bina için Türkiye’deki yetkililerimizle resmi yazışmalarda bulunduk. Türk dışişleri çok nadir olan bir uygulamayı hayat geçirerek, Nantes Konsolosluğu binası için satın alma izni verdi.” dedi. Nantes’ın tarihi ve kültürel miraslarından olan ve milletimize yakışacak bir binayı devletimiz adına alacağız diyen Tufan, “Vatandaşlarımız da binayı kiralamak yerine satın almanın daha iyi olacağı düşüncesinde. Nantes’ın en güzel binalarından birine Türk Bayrağı dikmek bizlere gurur verecektir.” ifadelerini kullandı. Satın alma işlemlerinde sona geldiklerini açıklayan Tufan, çok yakın bir zamanda yeni konsolosluk binasına taşınacaklarının da müjdesini verdi.


“Aynı çatı altında olmak gurur verici”

Bir yıldır bölge halkı ile yakın ilişkiler kurma imkanı bulduklarını dile getiren Tufan, “Bugün ayrı bir mutluluk yaşıyorum. Görev bölgemizde bulunan bütün sivil toplum kuruluşları burada.” dedi. Nantes bölgesinde yaşayan çeşitli dinlere mensup Türkiye kökenli vatandaşların ve toplumun tüm kesimlerinin aynı çatıda olmasını gurur verici olarak nitelendiren Tufan, “Bu birliktelik, çok güzel bir imaj vermiştir. Bütün vatandaşlarımızın Türk bayrağı altında bir araya geldiğini görmek beni çok memnun etti. Ermeni ve Yahudi vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmadı. Bu akşam beni en çok gururlandıran olay bu birlikteliktir.” ifadelerini kullandı.



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/nantes-baskonsolosu-korkut-tufan-bayram-mujdesi-verdi-nantes-in-en-guzel-binalarindan-birini-satin-alacagiz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder