22 Ekim 2013 Salı

İşte Android kullanıcılarını bekleyen yeni tehlike!

İşte Android kullanıcılarını bekleyen yeni tehlike!


Yeni bir yöntem ile dolandırıcılar bazı uygulamalar sayesinde, Android tablet ve akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarına, virüs bulaştığına inandırıp, yönlendirdikleri site ile ücretli servislere üye yapıyor.




Güvenlik firması Bitdefender, birçok yasal uygulamada bulunan, InMobi reklamlar için kullanılan yazılım geliştirme kitindeki (SDK) açığı kullanarak, siber dolandırıcıların Android akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının, dolandırıldıklarını açığa çıkardı.


Her reklama tıklamayın, uyarılara aldanmayın!

Kullanıcıların Android akıllı telefonları ya da tabletlerinde aniden ortaya çıkan bir mesaj, kullanıcıları cihazlarının çok yavaş çalıştığına ve sebebinin de zararlı bir yazılım olduğuna inandırmaya çalışıyor. Aynı ani mesaj kullanıcıları sözde bilgilendirerek, cihazlarının zararlı yazılımlara karşı teste tabi tutmaları gerektiğini söylüyor. Siber dolandırıcıların yönlendirdikleri sayfada, virüsten kurtulmak için kullanıcıların internetten bir temizlik yazılımı indirmeleri gerektiğini söylüyor.


Siber dolandırıcıların yönelendirdiği sayfada, temizlik aracı yerine, kullanıcıların aslında zil sesleri ve duvar kağıtları hizmeti veren bir sitede premium hesap üyeliği satın almış oluyorlar. Kullunacılar durumu fark edip, abonelikten çıkmadıkarı sürece, haftalık vergiler hariç minimum 3.00 Euro'luk bir maliyete sebep oluyor.


Eğer bu senaryo başınıza geldiyse, yapmanız gerekenler:



  • Hemen web sitesinin kurallar ve şartların bulunduğu kısmında bahsi geçen numaraya kısa mesaj atarak üyeliğinizi iptal edin.

  • İlk fırsatta son indirdiğiniz uygulamaları cihazınızdan kaldırın.

  • Google’ın Android cihazları için tanınmış özel bir mobile güvenlik aracı kullanın, bu yazılım tehlikeli web sitelerine ait adresleri engelleyecektir



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/iste-android-kullanicilarini-bekleyen-yeni-tehlike.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder