24 Mart 2014 Pazartesi

Avrupa’da kupa kaldırmanın altyapısını hazırlıyoruz

Avrupa’da kupa kaldırmanın altyapısını hazırlıyoruz


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın ‘UEFA finali’ beklentisine teknik heyet açılımı geldi. Slaven Bilic, Avrupa başarısını Türkiye’deki kupalarla süslemeyi amaçlayan Hırvat hoca, altyapı ve yeni stadın önemini vurguladı. Sözleşmesine dair açıklaması şaşırtıcıydı.




Beşiktaş’ta, Başkan Fikret Orman’ın uzun süreli kontrat imzalamak istediklerini açıkladığı Teknik Direktör Slaven Bilic, temkinli konuştu. Şahsıyla ilgili ifadelerden mutluluk duyan Hırvat hoca, Siyah-Beyazlı kulübü çok sevdiğini ve kısa sürede benimsediğini dile getirdi. 2015-16 sezonunun bitimine dek sözleşmesi bulunan Bilic, kalmayı amaçladığını vurgularken performans kriterini ortaya koyan Başkan gibi gerçekçiydi: “Hiç kimse bir takımda 5 yıl boyunca görev üstleneceğini söyleyemez. Çünkü bu, başarılı saha sonuçlarına bağlı.”


Ümraniye Tesisleri’nde gazetecilerle sohbet eden Slaven Bilic, özellikle sürdürülebilir başarı üzerinde durdu. ‘Memnunum’ kelimesiyle özetlediği takımın devamlı gelişmesini amaçladıklarını aktaran deneyimli taktisyen, seviyelerini daha ileriye taşıyabileceklerine işaret etti. Yenilmesi zor bir ekip haline geldiklerinin ve değişimi tamamladıklarında çok iyi seviyeye ulaşabileceklerinin altını çizen Bilic, hedeflerini şöyle sıraladı: “Aslolan, uluslararası arenada sürekli yer alabilmek, Türkiye’de şampiyonluklar yaşamak. Çıtayı her zaman en yükseğe koyacağız. Bu noktada yeni stadımız ekstra motivasyon kaynağı.”


Kartal’ın antrenörü, “Gelişimi adım adım sağlayacağız.” cümlesine de hemen akabinde açıklık getirdi: “Kesinlikle zaman kazanmak algısı uyanmasın. Ben, ‘kupalar için 3-5-10 sene bekleyin’ demiyorum. Beklentilerim Başkan’la örtüştüğünden buradayım. Devler Ligi’ne gitme fırsatı da kendiliğinden oluşmayacak. Her maça galibiyet için çıkıyoruz.” Bilic, önceki gün Vodafone Arena’nın inşaat sahasında düzenlenen 111. yıl kutlamasına da değindi: “Ziyarette çok heyecanlandım. Orası, maketi, sunumu ve projeyi görmeye benzemiyor. Umarım önümüzdeki sezona yetişir.”


Medyaya taş atarken 6-7 aylık süreçte hayatında duymadığı kadar dedikoduya şahit olduğunu anlatan Beşiktaş Teknik Direktörü, “En başta Adebayor yazıldı. Devre arasında Ronaldinho’yu getirdiler! Yarın öbür gün Pele’nin ismi geçerse şaşırmam (gülüyor).” Almeida ve Ömer’in sakatlığında forma şansı tanıdığı Mustafa Pektemek’in, deplasmandaki 2-2’lik Ç. Rize beraberliğinde iki gol attığı hatırlatılınca Bilic’in yorumu şöyle oldu: “İlk 11’de başladığında daha farklı bir kimlikte. Rize’deki son 25 dakikada ikili forvete döndük. Bu dizilişte fazlasıyla tehditkârsınız; ama bazen tam tersi. Sisteme değil, orta sahadan hücuma kaç kişiyle gidebildiğinize bakmalısınız.”


ÖNCELİK GENÇVE YERLİDE, SONRA YABANCILAR

Sahadaki patronun gündeminde, mukavelesi 31 Mayıs’ta bitecek Portekizli yıldız Manuel Fernandes de vardı: “Hep önemliydi, şimdi de öyle. Dizinde büyük bir sıkıntı mevcut. Daha önceleri fedakârca davrandı. Yoğun bir şekilde tedavide. Temennimiz, problemini atlatması ve ligin geri kalanında bize katılması. Sonrasındaki gelişmeleri beraber göreceğiz.” Yugoslav ekolüne sahip Branko Stankovic ve Dorde Milic’in, Beşiktaş’taki başarıları hatırlatılınca 45 yaşındaki antrenör altyapıya dikkati çekti: “Onlar gibi iz bırakma arzusundayım. Necip’lerin (Uysal) sayısı çoğalmalı; fakat gençlerin epey çalışması lazım. Tercihimizde sıralama altyapı, Türk oyuncular ve yabancılar yönünde. Bir dönem Manchester United, şimdi Barcelona’nın yakaladığı seviye bunun en güzel örnekleri.” Transfer politikasında Balkan coğrafyasında ısrarcı görünmeyen Bilic, yakından bildiği isimleri takımlarının bırakmadığını ya da fahiş bonservis bedeli talep ettiğini belirtti. Yeni bir Türk yardımcıya sıcak bakmayan Bilic, Eren Şafak’ın yeterli olduğu kanaatinde.



http://ift.tt/1lgqDgA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder