14 Mart 2014 Cuma

Beşiktaş'ta Gökhan Töre telaşı var

Beşiktaş'ta Gökhan Töre telaşı var


Beşiktaş, Rubin Kazan’dan sezon sonuna dek kiraladığı Gökhan Töre’nin bonservisini almak istiyor. Talep edilen 7,5 milyon Euro ve gurbetçi yıldıza ilişkin Galatasaray iddiaları ise soruna yol açıyor. Ruslara bu parayı vereceklere, “Hayırlı olsun.” diyeceklerini belirten yöneticilerden Erdal Torunoğulları ise şaşırtıyor.




Beşiktaş, sezon başında Rubin Kazan’dan kiraladığı Gökhan Töre’nin bonservisini edinebilmek için kolları sıvadı. Ruslarla görüşmelere başlayan Siyah-Beyazlılar, satın alma opsiyonunu kullanma amacında; ancak devreye hemen rakamlar giriyor. Kırmızı-Beyazlıların 7,5 milyon Euro talebinde indirim bekleyen Kartal’ı, gurbetçi yıldızın istediği meblağ ve Galatasaray iddiaları zorluyor. Gökhan’ın kalmayı arzuladığını ve temasların olumlu sonuçlanacağını umduğunu vurgulayan Dış Transferden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, akabinde şaşırtıcı cümleler kuruyor: “Rubin 7,5 milyon Euro’da diretirse bu iş olmaz. Söylenen her şeyi kabullenecek değiliz. Galatasaray araya girip bu miktarı verirse sadece ‘hayırlı olsun’ deriz.”


Bu noktada yakın geçmişteki demeçler akıllara geliyor. Gökhan Töre’nin Beşiktaş’ta kalmasından yana tavır koyan menajeri Ahmet Bulut, Siyah-Beyazlı kulüple aynı görüşte. Bir yıl karşılığında 350 bin Euro ödenen R.Kazan’ın sözleşmeye iliştirdiği 7,5 milyon Euro’yu çok bulan Bulut, “Bunu düşürmeyi hedefliyoruz. Neticede bu, ülkenin parası. Rusya’ya neden gitsin?” ifadelerini kullanıyor. Futbolcusunun yakaladığı şansı çok iyi değerlendirdiğine inanan Bulut şunları kaydediyor: “Bence geçen yazın en iyi transferini Beşiktaş yaptı. Kimse Gökhan’dan böyle büyük bir çıkış beklemiyordu.” Aynı kanaatteki Başkan Fikret Orman da Siyah-Beyazlı formanın değerine dikkati çekiyor: “Biz Gökhan’a fırsat sunduk. O da başarılı oldu. Kariyerinde bizde oynadığı kadar maçı yok. Ailemizin içerisinde mutlu. Değerini bilirse kalır.”


Benzer görüşlerin akabinde düşünceleri merak edilen Gökhan Töre cephesinde ise iddialar mevcut. Bu sene 950 bin Euro verilen 22 yaşındaki orta sahanın, takımdaki birçok oyuncu gibi Cenk Tosun’un mukavelesini örnek gösterdiği, ücretinin iyileştirilmesini beklediği ileri sürülüyor. Sezon bitiminde Gaziantepspor’dan gelecek olan genç forvet, 5 yıllık kontrat uyarınca cebine toplamda 7 milyon 950, maç başına 10 bin Euro koyacak. Gökhan’ın, ancak Cenk’in 1,6 milyon Euro’luk ortalamasına ‘evet’ diyeceği belirtiliyor.



http://ift.tt/1m2WwJM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder