26 Mart 2014 Çarşamba

Galatasaray Terim'le birlikte uzaklaşan şampiyonluk umutlarına kahroluyor

Galatasaray Terim'le birlikte uzaklaşan şampiyonluk umutlarına kahroluyor


Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne veda ettikten sonra, Süper Lig’de de Kayserispor’a karşı boyun eğerek Fatih Terim ile iki yıldır domine ettiği şampiyonluk yarışında da havlu atma noktasına geldi.




Sarı kırmızılı takımın Türk Telekom Arena’da ki 18 maçlık yenilmezlik ve 9 maçlık galibiyet serisi Kayserispor'a karşı oynanan karşılaşmayla son buldu. Galatasaray, Süper Lig'in 26. Haftasında ağırladığı Kayserispor’a Pablo Mouche’nin attığı golle 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında büyük bir yara aldı ve lider Fenerbahçe’nin 8 puan gerisine düştü.Şampiyonlar Ligi'nde de geçtiğmiz haftalarda elenen sarı kırmızlılar, tüm umutlarını ligde ki şampiyonluğa çevirdi. Kayserispor maçına moral depolamak ve taraftarlarına Şampiyonlar Lig'i yenilgisini unutturnak isteyen Galatasaray, maç bitiminbde hiç beklemediği bir sonuçla karşılaştı.


İmparator'un başarısı görmezden gelindi

Lige iki yıl üst üste takımı şampiyon yapan Fatih Terim ile başlayan Galatasaray, 8.Haftada sorunlu bir şekilde tecrubeli teknik adamla yollarını ayırdı. 11 yıl top koşturduğu Galatsaray’da futbolculuk hayatından sonra 3 kez teknik direktörlük yapan Fatih Terim, Galatasaray'a kulüp tarihinde elde edilmemiş başarılar yaşattı. Göreve ilk geldigi 1996 yılında çok başarılı işler çıkaran Terim, Galatasaray'ı üst üste 4 kez şampiyon yaparak rekor kırdı. Terim, 1999-2000 yılında Galatasaray'a UEFA Kupası'nı kazandırırakak bir rekora daha imza attı. Kısa İtalta macerasından sonra tekrar 2002 yılında Galatasaray'ın başına geçen Terim, satı-kırmızılarda geçmiş yıllarda yakaladığı başarıyı yenileyemedi. Uzun bir aradan sonra, 2 yıl önce Ünal Aysal'ın başkanlık döneminde tekrar Galatasaray göreve getirilen İmparator, Galatasaray'ı adete yoktan var ederek üst üste iki yıl şampiyon yaptı. Tarim ayrıca Şampiyonlar Lig'inde Galatasaray'ı çeyrek finale kadar yükselterek, Avrupa'da da mücadele eden bir takım kurmayı başardı. Bu sezonun ortalarında ise Başkan Ünal Aysal ve Fatih Terim arasında ki anlaşmazlıktan dolayı, İmparatorla yollar beklenmedik bir şekide ayrıldı.


Deplasman fobisi ve yorgunluk

Geçen hafta evinde 18 maç aradan sonra yenilen Galtasaray'ın deplasmanda aldığı yenilgiler için bu kadar geriye gitmeye gerek yok. Bu sezon, tarihinin en kötü deplasman maçlarını oynayan sarı kırmızılılar bu sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 20 deplasman maçından sadece 14 puan toplayabildi. Fatih Terim’den sonra göreve gelen Mancini de bu kötü gidişe dur diyemedi. Mancini, Kayserispor maçının ardından yaptığı basın konferansında, "bu takımı ben kurmadım" diyerek, takımının şampiyonluk yarışının uzağında olumasının kendi suçu olmadığını söyledi. Meydana gelen deplasman fobisi ve üç kuluvarda mücadele etmenin vermiş olduğu yorgunluk, son haftalara puan kayıplarına neden oldu. Ayrıca Teknik Direktör Mancini'nin kadroda sürekli yaptığı rotasyonlar nedeniyle aynı onbirin üst üste iki maç bile yapamaması, Drogba'nın formunda ki düşüş, Burak Yilmazın birçok gol fırsatını harcaması, orta sahada Felipe Melo'nun dışında diğer oyuncuların verimli olamaması ve defanstaki istikrarsızlık puan kayıplarını da berbaerinde getirdi. Eleştiri oklarının hedefinde olan İtalyan çalıştırıcı takımını toparlayarak 6 Nisan'da ki Fenerbahçe maçını kazanarak kendisine karşı azalmaya başlayan güveni tekrardan kazanmayı hadefliyor.



http://ift.tt/NTuiSB

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder