11 Mart 2014 Salı

Ries'in Strasbourg için önceliği ekonomi ve kültür

Ries'in Strasbourg için önceliği ekonomi ve kültür


Strasbourg belediye başkanlığına tekrar aday olan Roland Ries 23 ve 30 mart tarihlerinde yapılacak yerel seçimler öncesinde gazetemiz Zaman France’a açıklamalarda bulundu. Pek çok aday gibi Ries’in gündeminde de ekonomik konular ön plandaydı.




11 ocak 1945’te Alsace’in Niederlauterbach köyünde doğan Roland Ries, 1989 ve 1997 yılları arasında Catherine Trautmann’in baş danışmanlığı görevini üstlendikten sonra 27 Haziran 1997’de yapılan belediye seçimini kazanarak 2000’ yılına kadar Strasbourg belediye başkanı olarak görev yaptı. 2001 ve 2008 yılları arasında Strasbourg belediye ve toplum danışmanı olarak görev alan Ries,2008’de yapılan yerel seçimleri kazanarak Strasbourg belediye başkanlık koltuğuna ikinci kez oturdu.


Roland Ries, 1983’den beri halkın beklentilerini kendileri için öncelikolduğunu ifade eden Ries, bir sosyal demokrat olarak başından beri bu çizgiye hep sağdık kaldığını söyledi. Ries, “Her zaman Michel Rocard’ın idealleri ile siyaset yaptım. Yolumdan hiç sapmadım ve hep aynı fikirleri korudum şeklinde konuştu. Ardından ekonomik konulara değinen Roland Ries şu şekilde konuştu: Aşırı liberal ekonominin tehlikeli bir şey olduğunu düşünüyorum dolayısıyla devlet gözetimindeki bir piyasanın taraftarıyım. Çünkü piyasa, ekonomiyi düzenler, canlı tutar. Piyasa insanları harekete geçirerek, çalışma arzusunu verir ve icraata teşvik eder. Dolayısıyla para kazanmalarına vesile olur. Bir takım suistimallerin de önüne geçilmesi için, piyasa devlet tarafından gözetlenmesi ve düzenlenmesi gerek. Bu konuda, fikirlerim hiç değişmesi. Beni rakiplerimden ayıran fark da bu zaten” ifadelerini kullandı.


Yerel seçimlerde önce kişilik sonra politik düşünce gelir


Yerel seçimler politik bir seçim değildir, politik seçim genel seçimlere mahsustur. Genel seçimlerde politik düşüncelere ön plandadır ve kişilik ikinci plana atılır, fakat yerel seçimlerde önce kişilik sonra politik düşünce gelir” diyen Ries, yeni dönemde Strasbourg için düşündüğü projeleri açıkladı.


Roland Ries, “Halen belediye başkanı olarak 23 ve 30 martta yapılacak yerel seçimler sonucunda yine belediye başkanı olarak devam etmeyi istiyorum. Yeni dönemde, kültürel etkinliklere hız kazandırmak istiyorum. Strasbourg kozmopolit bir kent ve ben bu zenginlikten faydalanmak istiyorum. ” şeklinde konuştu.


Roland Ries’in Strasbourg için diğer projeleri :


Gençlerin i ş a rama s üre ci kolaylaştırılacak


Gençlerin iş İşsizlik sorununa çözüm olarak getireceği projelerden birisi “ilk deneyim sözleşmesi” iş hayatına girişi kolaylaştıran ve tecrübe gerekliliğini ortadan kaldırmayı planlayan bir proje olduğunu söyleyen Ries, bu sözleşme sayesinde iş bulmakta zorlanan gençlerin iş bulma sürecinin hızlanacağını ifade etti.


Kamu ihaleleri yoluyla yerel işletmelere destek sağlanacak


Ries, küçük ve orta ölçekli işletmeler için idari prosedürleri kolaylaştırılacak düzenlenmelerin getirileceğini ve bilgi edinme noktaları açılacağını söyledi.


Turizme ivme kazandırılacak


Strasbourg’un Fransa’nın ikinci en büyük kongre şehrine dönüştürme projesini taşıyan Ries, bu doğrultuda şehirde projeler ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini ve gelecekte bu projelerin tamamlanması için 1800 kişinin istihdam edileceğini ifade etti.



http://ift.tt/NVKfII

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder