31 Mart 2014 Pazartesi

Muhalefete yüklendi: O makamları terk edin

Muhalefete yüklendi: O makamları terk edin


Başbakan Erdoğan, balkon konuşmasında da miting meydanlarındaki ‘nefret’ dilini kullandı. Camia’yı ‘Haşhaşilerden beter’ olarak değerlendirdi. Ardından CHP ve MHP’ye yüklendi: “Bu kardeşiniz ise birinci parti olmazsak bu genel başkanlığı bırakırım dedi. Makamı zenginleştiremiyorsanız, o makamı terk edin.”




Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez binasından yaptığı balkon konuşmasında, Hizmet Hareketi’ne yönelik tehditler savurmayı sürdürdü. Erdoğan, “İnlerine gireceğiz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler, 35 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar ama şimdi artık hukuk içinde bunları ayıklama zamanı gelmiştir. Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet hoşgörüyle karşılar ne de biz hoş karşılarız.” dedi. 00.40’ta çıktığı balkondan ‘aile fotoğrafı’ veren Erdoğan, eşi Emine Hanım, oğlu Bilal, kızları Sümeyye ve Esra Albayrak ile birlikte partilileri selamlayarak ‘yolsuzluk iddiaları’na karşı mesaj verdi. Ayrıca yanına diğer bakanlarla birlikte Egemen Bağış ve Zafer Çağlayan gibi yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden aldığı eski bakanları da aldı.


Daha önceki balkon konuşmalarından farklı olarak kuşatıcı ve kucaklayıcı bir dil yerine miting meydanlarındaki gibi ayrıştırıcı ve tehditkâr bir üslup kullandı. Hizmet Hareketi’ne yine ‘vatan hainleri, ‘Haşhaşiler’ gibi ifadelerle yüklendi. Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlemeyi yine Hizmet’e mal etti. Erdoğan, “Ne diyordum ben aylardır? Bunların inine gireceğiz, inine. Şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan toprağını Pensilvanya’ya veya onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Yarından itibaren şu anda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren kaçanlar da olabilir ha. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Evet hesabını bunun ödeyecekler, bedelini ödeyecekler, ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz? Bu hainler bu görüşmeleri dinliyor, sonra da dünyaya servis ediyorlar. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç. Bunlar Haşhaşileri aştı. Şimdi zaman zaman bazı basın mensupları soruyor, bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasında ne bekliyorsunuz? Muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına neden sormuyorsunuz, siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların böyle bir derdi yok. Şimdi bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın söyleyeyim: Biz kazandık. Hayatları bunların böyle geçti. Bu kardeşiniz ise birinci parti olmazsak bu genel başkanlığı bırakırım dedi. Makamı zenginleştiremiyorsanız o makamı terk edin.” ifadelerini kullandı.


“Sandık sonuçları, kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir.” diyen Başbakan, şöyle devam etti: “Vesayetin her türü bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir kaybetmiştir, gurur kaybetmiştir. Ey Pensilvanya, ey buradaki yandaşları medya, sermaye… Hani siz demokrasinin karşısına konumlanmıştınız? N’oldu? Sandıkta bugün demokrasi kazandı, irade kazandı. N’oldu? Bu milletin içinden çıkıp bu millete ihanet eden taşeronlar, bugün milletin ne kadar aziz, ne kadar asil, kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet, istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler, 35 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar ama şimdi artık hukuk içinde bunları ayıklama zamanı gelmiştir. Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet hoşgörüyle karşılar ne de biz hoş karşılarız.”


Başbakan Erdoğan, “Batı’nın özlemini duyduğu demokrasi bizde var, bizde? İstismar siyaseti, korkutma siyaseti artık son bulmalıdır.” çağrısının ardından, “Gelin yeni bir sayfa açalım. Ey muhalefet, Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Türkiye’nin âli menfaatleri her şeyin üzerinde olsun.” diye seslendi.



http://ift.tt/1khemof

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder