14 Mart 2014 Cuma

Paris, Türkçe’nin yıldızlarını ağırladı

Paris, Türkçe’nin yıldızlarını ağırladı


Bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Paris elemeleri Thiais şehrinde yapıldı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen programda 80'den fazla aday arasından seçilen birbirinden başarılı 30 öğrenci sergiledikleri performanslarla izleyicileri adeta büyüledi. Anadil Şarkı, Anadil Şiir, Fransızca Şarkı, Temel Seviye Şarkı dallarında hünerlerini sergileyen adaylar, izleyicilerden tam not aldı.




Çok sayıda dernek başkanının eşlik ettiği programda eğitim ve kültür hizmetleri ile örnek çalışmalara imza atan Etude Plus ve Anadolu Kültür Merkezi şubeleri tarafından uzun zamandır finallere hazırlanan öğrenciler, davetlilere zaman zaman duygusal ve coşku dolu anlar yaşattı.


Hazırlıkları Eylül ayından beri devam ettiğini hatırlatan Etude Plus Federasyonu yetkilileri 80 öğrencinin olimpiyatlar için ön elemelerden geçtiğini dile getirdi. Paris finalinde 30'a yakın öğrencinin yarıştığını söyleyen yetkililer, dereceye giren öğrencilerin Fransa finallerinde Paris'i temsil edeceğini belirtti.


12. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Fransa Finalleri 6 Nisan'da Paris'te gerçekleştirilecek.



http://ift.tt/1ez9NBZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder