19 Ağustos 2013 Pazartesi

Başörtülü genç kıza bıçaklı saldırı

Başörtülü genç kıza bıçaklı saldırı


Fransa'nın başkenti Paris'in batısında yer alan Trappes'da başörtülü bir genç kız bıçaklı saldırıya uğradı. 2 kişi oldukları belirtilen saldırganların başörtüsünü çekerek çıkardıkları genç kadının yüzüne de bıçakla zarar verdikleri kaydedildi.




16 yaşında olduğu belirtilen genç kız, polise verdiği şikayet dilekçesinde saldırganların kendisine "Pis Müslüman ülkene geri dön, Pis zenci başörtünü çıkar." gibi ifadeler kullandıklarını kaydetti. Yerde de tekmelere maruz kaldığını söyleyen genç kadın, olay yerinden geçen bisikletli bir kişinin müdahalesi ile kurtulduğunu aktardı.



Saldırıyı en sert dille kınadığını söyleyen Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, cumhuriyet değerlerine ve inanç özgürlüğü prensibine karşı yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ekonomi, Sosyal Dayanışma ve Tüketim Bakanı Benoît Hamon da "Provokasyon amacıyla işlendiği görülen bu yeni ırkçı saldırıyı en sert dille kınıyorum." dedi. Hamon, hükümetin Müslümanlara yönelik saldırılara karşı kararlı tutumunun da devam edeceğinin altını çizdi.



Haziran ayında Paris'in kuzey banliyösü Argenteuil'de başörtülü kadınlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarla ilgili polisin soruşturması sürüyor. Suçluların henüz yakalanamadığı saldırıda başörtülü hamile kadın çocuğunu kaybetmişti.



Son saldırının gerçekleştiği Trappes'da da temmuz ayında polisin peçeli bir bayana ceza yazmak istemesiyle başlayan olaylar günlerce sürmüş, olay uzun süre ülke gündeminin ilk sırasında yer almıştı.



Olaylarda gözünden ağır yaralanan 14 yaşındaki bir kişi de mahkemeye başvurarak olaya karışan polislerin cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılanmalarını istedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/basortulu-genc-kiza-bicakli-saldiri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder