29 Ağustos 2013 Perşembe

Suriyeli muhalifler Esed'in hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyor

Suriyeli muhalifler Esed'in hızlı şekilde cezalandırılmasını istiyor


Suriye Milli Koalisyonu Başkanı Ahmed Cerba, Esed rejimine vakit geçirmeden cezalandırıcı bir saldırı düzenlenmesini ve muhalif savaşçılara doğru dürüst yardım yapılmasını istedi.




Fransız Le Parisien gazetesine konuşan Ahmed Cerba, "Esed rejimi Rusya, Hizbullah ve İran'ın tam desteğine sahip. Bizim ise hiçbir şeyimiz yok. Müttefiklerimiz, istediğimiz hiçbir şeyi bize vermedi. Doğru dürüst desteğe ihtiyacımız var." dedi.



Suriyeli muhalif lider, demokratik ve insani değerleri savunduğunu söyleyen Batılı ülkelerin karşı sessiz kalması halinde Esed rejimini hiçbir şeyin durduramayacağını vurguladı. Cerba, Beşşar Esed'in de Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasını istedi.



Fransa ve ABD'den gelen sert açıklamalarla kuvvet kazanan askeri müdahale ihtimali, İngiltere'nin 'BM denetçilerinin raporunu bekleme' kararı üzerine şimdilik gündemden düştü. Batılı ülkelere 'cesaret' çağrısı yapan Ahmed Cerba, "Dostlarımıza ihtiyacımız var. Sadece söylemlerle yetimemeliler. Müdahale olursa rejim fazla dayanamaz." dedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/suriyeli-muhalifler-esed-in-hizli-sekilde-cezalandirilmasini-istiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder