29 Ağustos 2013 Perşembe

Fransa: Suriye'de siyasi çözüm için her şey yapılmalı

Fransa: Suriye'de siyasi çözüm için her şey yapılmalı


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de siyasi çözüm için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi. Suriye Milli Koalisyonu Başkanı Ahmed Cerba ile yaptığı görüşmeden sonra konuşan Hollande, Fransa'nın Suriye halkının temsilcisi olarak gördüğü muhaliflere; siyasi, insani ve maddi yardım göndermeyi sürdüreceğini söyledi.




Hollande, siyasi çözüm için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini de vurguladı fakat bunun koalisyona bağlı güçlerinin askeri güç de dahil alternatif olarak görülmesi durumunda olacağını kaydetti.


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, salı günü yaptığı açıklamada ise Fransa'nın masum insanlara yönelik gaz kullananları cezalandırmaya hazır olduğunu ifade etmişti.


FRANSIZLARDAN ASKERİ MÜDAHALE İÇİN BM ŞARTI


Bu arada İfop'un gerçekleştirdiği anket, Fransızların çoğunluğunun Suriye'ye gerçekleştirilecek askeri müdahaleye ülkelerinin katılmasına karşı çıktığını ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 59'u Suriye'ye yapılacak olası askeri müdahalede Fransa'nın yer almaması gerektiğini kaydetti. Buna kaşılık Fransızların yüzde 55'inin Birleşmiş Milletler'in Suriye'ye yapacağı askeri müdahaleyi onaylaması durumunda harekata destek vereceklerini belirtti.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/fransa-suriye-de-siyasi-cozum-icin-her-sey-yapilmali.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder