5 Ağustos 2013 Pazartesi

Fransa, Yemen'deki elçiliğini bir süreliğine kapatıyor

Fransa, Yemen'deki elçiliğini bir süreliğine kapatıyor


İngiltere'nin ardından Fransa da Yemen'in başkenti Sana'daki büyükelçiliğini yarın bir süreliğine kapatacağını açıkladı. Fransa, güvenlik tehditleri sebebiyle Yemen'deki vatandaşlarından da teyakkuz halini korumalarını istedi.




Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Tehdidin çok ciddi olduğuna inanmamız için bazı işaretler var. Diğer ülkeler de benzer adımlar attılar." dedi. Hollande, elçiliğin birkaç gün kapalı kalacağını söyledi fakat Dışişleri Bakanlığı, sadece 4 Ağustos için alınmış bir karar olduğunu ifade etti.



Amerika Birleşik Devletleri de birçok ülkedeki elçiliklerini güvenlik endişeleri sebebiyle yarın bir günlüğüne kapatacağını açıklamıştı. El Kaide'nin özellikle Yemen'de terör eylemi hazırlığında olduğu öne sürülüyor.



Bu arada Irak, Libya ve Pakistan'da El Kaide bağlantılı olduklarından şüphelenilen hapishane firarları, uluslararası polis kuruluşu Interpol'ü de hareket geçirdi.



Son bir ayda yüzlerce terörist ve suçlunun cezaevlerinden kaçması sebebiyle küresel güvenlik uyarısı yayınlayan Interpol, 190 üye ülkeden bu olayların bağlantılı olup olmadığını belirlemek için yardım istedi.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/fransa-yemen-deki-elciligini-bir-sureligine-kapatiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder