30 Ağustos 2013 Cuma

Gurbetçi, ev almak yerine köyüne villa yaptırıyor

Gurbetçi, ev almak yerine köyüne villa yaptırıyor


Karadenizli gurbetçiler, şehir merkezlerinde daire alma tercihini köyüne villa yaptırmada kullanıyor. Giresun Görele'de emlak danışmanlığı yapan Turhan Sinirlioğlu, son yıllarda vatandaşın tercihinin değişmesinden dolayı daire satışlarının düştüğünü dile getirdi.




Gurbetçilerin eskiden ilk işinin memleketinin şehir merkezinden bir daire almak olduğuna değinen Turhan Sinirlioğlu, "Gurbetçilerimiz yazdan yaza memleketlerine geldiklerinde dairelerinde kalırlardı. Karadenizli emlakçılar olarak yaz ayını iple çeker, 'gelseler de iş yapsak' derdik. Yaz ayında yaptığımız işle bütün bir yıl geçimimizi sağlardık. Kimine daire kimine dükkan kimine de arsa satardık. Son yıllarda işler çok değişti. Gurbetçimiz, köylerine ulaşımın kolaylığından dolayı şehirde ev almak istemiyor. Bunun yerine köyüne ev yaptırıyor. Köylerde teknolojinin bütün nimetleri var. Telefon, internet, elektrik ve suyu olmayan köy kalmadı. Artık bütün köy yolları nerdeyse asfalt. Herkesin iyi kötü arabası var. Vatandaş bir daire parasına köyüne iki katlı villa yapmaya başladı." dedi.


Bu tercihte yaşadıkları büyük şehirlerin gürültü ve hava kirliliğinin de etkisinin olduğunu belirten Sinirlioğlu şunları söyledi: "Gurbetçi, emekli olduktan sonra kendilerini dinlendirecek köy hayatını arzu ediyor. Niçin köy diye sorduğumuzda, 'biz büyük şehirlerde apartman hayatından bıktık. Memlekete 15-20 gün izine geliyoruz. Onu da dinlenerek geçirmek istiyoruz' diyorlar. Köylerinde bahçe yaparak organik ürünler yetiştirme hayalleri kuran gurbetçiler, emekli olunca tamamen buraya yerleşecekleri için şimdiden yatırımı köy evlerine yapıyorlar."



http://www.zamanfransa.com/haber/toplum/gurbetci-ev-almak-yerine-koyune-villa-yaptiriyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder