23 Ağustos 2013 Cuma

Fransa eski Dışişleri Bakanı: Timsah gözyaşlarından vazgeçmek gerekir

Fransa eski Dışişleri Bakanı: Timsah gözyaşlarından vazgeçmek gerekir


Fransa eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe, Suriye'de direnişçilere askeri yardım yapılması çağrısında bulundu. Kişisel bloğundan yaptığı açıklamada Juppe, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Rusya'nın girişimleriyle bloke olduğunu hatırlatarak, "Herhangi bir güç kullanmadan önce Güvenlik Konseyi'nin yetkisine saygı bizim diplomasimizin ana unsurudur. Ama Suriye'de BM'nin önünü açmak gerekir. Suriye'de muhaliflere askeri yardım yapılmalıdır." dedi.




Amerika Birleşik Devletler Başkanı Barack Obama'mın kimyasal silah kullanımını kırmızı çizgi olarak nitelendirdiğini hatırlatan Sarkozy dönemimin Dışişleri Bakanı, bunun artık aşıldığını savundu.



Uluslararası hukuka saygının diplomasilerin ana unsuru olduğunun da altını çizen Juppe, ama pozitif hukuktan daha ağır basan yazılı olmayan kuralların bulunduğuna dikkat çekti. Katliam, savaş suçu, trajedi, korku… Bütün bu kelimelerin Suriye'de olanları açıklamak için yetmediğini söyleyen Juppe, "Timsah gözyaşlarından artık vazgeçmek gereki.Bu bizi sadece suç ortaklığı ile baş başa bırakır." diye konuştu.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/politika/fransa-eski-disisleri-baskani-timsah-gozyaslarindan-vazgecmek-gerekir.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder