22 Ağustos 2013 Perşembe

Fransa’nın güney şehrinde şiddet olayları durulmuyor

Fransa’nın güney şehrinde şiddet olayları durulmuyor


Fransa'nın güvenlik problemleriyle gündeme gelen güney şehri Marsilya'da bir kişi, aracının içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 25 yaşında olduğu belirtilen şahısın uyuşturucu ticareti ve hırsızlıktan sabıkalı olduğu kaydedildi.




Marsilya'da 2013 başından beri meydana gelen 13. cinayet vakası ise hükümeti harekete geçirdi. İçişleri Bakanı Manuel Valls, güvenlik güçlerinin uyuşturucu şebekeleriyle mücadelesinin uzun soluklu ve zor bir süreç olduğunu vurguladı. Valls, Nicolas Sarkozy yönetimini de eleştirerek, uzun süre Marsilya'da artan şiddet olaylarının görmezden gelindiğini kaydetti.

Sosyalist Parti'nin Marsilya Senatörü ve Marsilya 8. Bölge Belediye Başkanı Samia Ghali ise duruma acil müdahale edilmesi gerektiğini kaydetti. Ghali, Hükümetin Marsilya'ya 230 polis daha gönderme düşüncesinin ise olayın çözümü için yeterli olmayacağını söyledi.

Bu arada Başbakan Jean Marc Ayrault ile İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın Marsilya'ya gelerek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Fransa'nın en büyük nüfusa sahip ikinci şehri Marsilya'da 2012 yılında da kayıtlara iç hesaplaşma olarak geçen olaylarda 24 kişi hayatını kaybetmişti.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/fransa-nin-guney-sehrinde-siddet-olaylari-durulmuyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder