28 Ağustos 2013 Çarşamba

İskandinavya’daki pizza isimleri İtalyanları kızdırdı

İskandinavya’daki pizza isimleri İtalyanları kızdırdı


İskandinavya ülkelerinde İtalyan mafya babalarının isimlerinin verildiği ‘Mafioso’, ’Al Capone’ gibi isimli pizzalar, Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan Yardımcısı Fabrizio Ferrandelli’nin tepkisine neden oldu.Sicilya Anti-Mafya Komisyon Başkan Yardımcısı Fabrizio Ferrandelli, tatilini Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’da geçirirken, restoranlarda satılan pizzaların İtalyanca olarak mafya isimleri ile satılmasına çok sinirlenerek tepki gösterdi.




The Guardian gazetesine açıklama yapan Ferrandelli, kolay yoldan para kazanmak için Sicilya bölgesini mafya ile özdeştirerek pizza üzerinden yapılan reklamı çirkin ve suça teşvik olarak nitelendirdi. İtalyan Dışişleri Bakanı’nı da göreve çağıran Ferrandelli, "Yurtdışında pizzalara verilen mafya isimleri hoş gözükse de, İtalya’da büyük öfkeye neden oluyor" şeklinde konuştu.


Daha öncede mafya tarafından öldürülen İtalyan savcı 'Giovanni Falcone'nin isminin Viyana’da lüks kafeteryalarda satılan sandviçlere verildiğini hatırlatan Ferrandelli, İtalya halkının tepkisi sonucunda sandviçlerin isimlerinin değiştirildiğini belirtti.



http://www.zamanfransa.com/haber/dunya/iskandinavya-daki-pizza-isimleri-italyanlari-kizdirdi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder