27 Ağustos 2013 Salı

Bıçaklı saldırıya uğrayan başörtülü genç kızdan intihar teşebbüsü

Bıçaklı saldırıya uğrayan başörtülü genç kızdan intihar teşebbüsü


Fransa’nın başkenti Paris’in batısında yer alan Trappes’da önceki hafta 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan başörtülü genç kız intihara kalkıştı. 4. kattan atlayan 16 yaşındaki genç kızın durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.




Genç kız, uğradığı saldırı sonrası polise verdiği ifadede saldırganların başörtüsünü çekerek çıkardıklarını ve yüzüne de bıçakla zarar verdikleri söylemişti. Ayrıca, saldırganların "Pis Müslüman ülkene geri dön, Pis zenci başörtünü çıkar." gibi ifadeler kullandıklarını, yerde de tekmelere maruz kaldığını söyleyen genç kadın, olay yerinden geçen bisikletli bir kişinin müdahalesi ile kurtulduğunu kaydetmişti.



Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCİF) ise polisin saldırının gerçekleştiği tarihten itibaren genç kızı şahsi telefonundan arayarak karakola çağırması ve genç kıza yönelik yalancı suçlamasının intiharının sebebi olabileceğini iddia etti.



Olayın gerçekleştiği Trappes'da Temmuz ayında polisin peçeli bir bayana ceza yazmak istemesiyle başlayan olaylar günlerce sürmüş, olay uzun süre ülke gündeminin ilk sırasında yer almıştı. Genç kızın intiharından sonra polisin Trappes karakolu önünde geniş güvenlik önlemleri alması da dikkat çekti.



Polisin 16 yaşındaki genç kıza yönelik saldırıyla ilgili yürüttüğü soruşturmanın ise devam ettiği kaydedildi.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/bicakli-saldiriy-ugrayan-basortulu-genc-kizdan-intihar-tesebbusu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder