5 Ağustos 2013 Pazartesi

Fransa savunma harcamaları değişiyor

Fransa savunma harcamaları değişiyor


Askeri alanda dünyanın ve Avrupa’nın en güçlü ülkelerinden biri olan Fransa, savunma bütçesinde önemli yapısal değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Hazırlanan yasa tasarısında yeni askeri yatırımların finansmanı için Savunma Bakanlığı’nda çalışan 24 bin kişinin işten çıkartılması öngörülüyor.




Fransız Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian tarafından açıklanan askeri planlama yasa tasarısına göre, 2014-2019 yıllarında savunmaya 190 Milyar Euro ayrılacak. Sivil ve asker olmak üzere 24 bin Savunma Bakanlığı çalışanın işten çıkarılması ile yapılacak tasarruf ile de ordu son teknoloji ürünü silahlarla donatılacak. Nükleer denizaltıların yanı sıra 12 insansız hava aracının satın alınacağını açıklayan Bakan Le Drian, yurt dışı ve yurt içindeki özel harekat timlerinin de güçlendirileceğini duyurdu.



Söz konusu tasarının onaylanmaması durumunda 5 yıl içerisinde fazladan 4.4 milyar Euro askeri harcama yapılacağını ifade eden Bakan, tasarının Ekim ayında Senato’da görüşülmesinin ardından 31 Aralık'tan önce oylanacağını kaydetti.



Askeri planlama yasa tasarısı geçtiğimiz Nisan ayında da gündeme gelmiş ve Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından gelecek sonbahara ertelenmişti.



İngiltere’den sonra Avrupa Birliği’nin savunmaya en çok para ayıran ülkesi Fransa’da bütçenin yüzde 11’i askeri harcamalar için kullanılıyor.



http://www.zamanfransa.com/haber/ekonomi/fransa-savunma-harcamalari-degisiyor.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder