22 Ağustos 2013 Perşembe

Fransa'da polis şiddeti gündeme oturdu

Fransa'da polis şiddeti gündeme oturdu


Fransa'nın başkenti Paris'in güney batısında yer alan Tours'da polis'in durdurduğu 2 kadına uyguladığı sert müdahale eleştiri konusu oldu. Pazar sabahı meydana geldiği belirtilen ve amatör kamera kayıtlarının YouTube'da yayınlanmasıyla ortaya çıkan olay büyük yankı uyandırdı.




'Fransız polisinin ayıbı' başlığıyla sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videoda, polisin yerde yatan bir kadını jopla ağır şekilde dövdüğü daha sonra ise iki kadına, polis aracından çıkardığı biber gazıyla müdahale ettiği görülüyor.


Olayın medyaya yansımasından sonra görüntüleri inceleyen Tours Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, Emniyet Genel Müdürlüğü de olaya karışan polislerle ilgili inceleme başlattı.


Konuyla ilgili konuşan Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, olayın bütün şeffaflığıyla ortaya çıkarılacağını ifade etti. Valls, polisler içerisinde şidete ve cumhuriyet polisi değerleriyle bağdaşmayan tutumlara yer olmayacağının altını çizdi. Fransa İçişleri Bakanı, büyük çoğunluğu zor ve dikkate değer iş yapan polis memurlarının suçsuz olmaları gerektiğinin de altını çizdi.


Tours Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Bruno Albisetti, ''Soruşturma olayın tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracaktır'' şeklinde konuştu.


Polis Sendikasından yapılan açıklamada ise görüntülerde polisin sert şekilde müdahale ettiği görülen kadının polisi 3 kez ısırdığı, polisin de kendini korumak için jopa başvurduğu kaydedildi. Polisin 1 günlük iş göremez raporu aldığına da dikkat çekildi.


Polisi ısıran kadın 22 Ekim'de 'Kamu memuruna kasıtlı şiddet' suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.



http://www.zamanfransa.com/haber/guendem/yasam/fransa-da-polis-siddeti-gundeme-oturdu.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder